News

BAC 2020. Rezolvare subiecte Istorie. A fost publicat baremul pe edu.ro. Update

24.06.2020 | 15:04
BAC 2020 Rezolvare subiecte Istorie A fost publicat baremul pe eduro Update
BAC 2020. Rezolvare subiecte Istorie – Barem conform edu.ro. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020 este în plină desfășurare. Miercuri, pe 24 iunie, elevii vor susține proba la Istorie. La această probă obligatorie a profilului participă absolvenții claselor de liceu de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor care dau matematica.

Update ora 15:00. A fost afişat baremul pentru proba la Istorie.

VEZI AICI BAREMUL la ISTORIE, Bacalaureat 2020

Update ora 10:56. Avem subiectele la Istorie. Vezi aici ce au avut de scris elevii la Istorie.

Update ora 10:40. Baremul la Istorie va fi publicat oficial la ora 15:00 pe edu.ro de Ministerul Educaţiei, aşa cum s-a întâmplat şi luni, la proba de Limba Română.

ADVERTISEMENT

Din programa pentru examen a fost eliminată materia care ar fi trebuit predată în semestrul al II-lea din clasa a XII-a. Ora de începere a examenului este 09:00, însă elevii trebuie să se prezinte în bănci cu o oră înainte de începutul examenului, 08:00.

Anul acesta, date fiind condițiile speciale de desfășurare, ora ar putea fi decalată dacă procedurile de triaj epidemiologic impun asta, a anunțat Monica Anisie înainte de începutul bacalaureatului. Afișarea primelor rezultate în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro este prevăzută pentru data de 30 iunie, până la ora 12:00.

ADVERTISEMENT

BAC 2020. Rezolvare subiecte Istorie – Barem conform edu.ro

Rezultatele vor fi anonimizate, pe modelul notelor de la Testarea Națională. Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a solicitat Ministerului Educației să nu publice rezultatele candidaților la avizier. Astfel, în dreptul numelui și prenumelui va apărea un cod unic pe care fiecare candidat îl va putea accesa pentru a afla notele.

Este o premieră națională după ce mai mulți părinți au refuzat să semneze că sunt de acord cu preluarea datelor cu caracter personal a copiilor lor. Astfel, Ministerul Educației a trebuit să impună această măsură.

ADVERTISEMENT

Contestațiile pot fi depuse pe 30 iunie și 1 iulie

Contestațiile pot fi depuse pe 30 iunie, între 16:00 și 20:00 și pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

“În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

ADVERTISEMENT

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a precizat Ministerul Educației și Cercetării. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 5 iulie.

Elevii care vor fi prinși trișând la examen vor fi eliminați din sală! Vor lipsi de la următoarele două sesiuni ale BAC-ului

Timpul destinat lucrării este de 3 ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor către fiecare elev. Toate sălile au în dotare camere funcționale de înregistrare video și audio:

“Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, a comunicat Ministerul.

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe foi între ei din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei care vor fi găsiți în aceste situații, vor fi eliminați din examen, chiar dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise. Acești candidați nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului.

ADVERTISEMENT