Fotbal intern

Băiatul lui Pompiliu Stoica, titular la FCSB la doar 15 ani? “Poate face pasul, e lider de generație!”

29.11.2018 | 12:25
Mihai Stoica și Ianis Stoica, în momentul debutului pentru tânărul jucător

Nicolae Dică cere de zor transferuri, dar ar putea avea parte de o surpriză. Astfel, băiatul unui fotbalist care a scris istorie în Ghencea, Pompiliu Stoica, poate să ajungă titular la FCSB la doar 15 ani! Ianis Stoica i-a lăsat pe toți cu gura căscată și este considerat unul dintre liderii generației sale. Deocamdată, puștiul joacă în naționala României sub 16 ani și își impresionează antrenorii.

De altfel, Ianis Stoica deține deja un record pentru FCSB – este cel mai tânăr marcator din istoria echipei. A înscris pe vremea când avea numai 14 ani, pe 25 octombrie anul trecut, într-un joc din Cupa României, disputat de roș albaștrii în compania celor de la Sănătatea Cluj.

Băiatul lui Pompiliu Stoica, titular la FCSB la doar 15 ani! Ianis Stoica în momentul debutului
Ianis Stoica evoluează în echipa națională a României sub 16 ani

Băiatul lui Pompiliu Stoica, titular la FCSB la doar 15 ani!

“La Ianis nu stiu daca incepe aceasta presiune, daca o resimte sau daca el este un tip care nu e afectat. Vad ca e un tip care poate face pasul la prima echipa a FCSB, care nu resimte presiunea numelui, e unul dintre liderii generatiei si l-am mai vazut si in meciul de la Calarasi ca nu se vede o asa mare diferenta intre colegii sai mai mari de varsta”, a declarat Nicolae Grigore, secundul lui Daniel Pancu și antrenor la juniorii Rapidului.

De curând, cei de la Four Four Two l-au așezat pe Ianis Stoica într-o listă selectă alături de Pele și Maradona. Este vorba despre un top al celor mai tineri debutanți din fotbal. La vârsta de numai 14 ani, Ianis Stoica, a devenit cel mai tânăr debutant şi marcator din istoria FCSB-ului anul trecut, el marcând după ce a fost introdus în teren în victoria cu Sănătatea Cluj, scor 6-1. A mai bifat alte trei apariţii în prima echipă de atunci şi a jucat de trei ori pentru naţionala U16 a României, au scris jurnaliştii de la publicaţia britanică.

  • 2 prezențe are Ianis Stoica în echipa națională a României sub 16 ani