Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Balaj aruncă acuzații fără precedent la VAR-ul Iulian Dima. „Nu a vrut să dea ofsaid. Înnebunesc dacă mă gândesc la altceva”

Cristian Balaj a criticat în termeni duri cabina VAR după Sepsi - CFR 2-1. Președintele clujenilor acuză brigada de viciere de rezultat în urma golului validat din finalul meciului
18.12.2023 | 12:26
Balaj arunca acuzatii fara precedent la VARul Iulian Dima Nu a vrut sa dea ofsaid Innebunesc daca ma gandesc la altceva
Cristian Balaj a avut cuvinte dure la adresa cabinei VAR
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a suferit o înfrângere amară în fața celor de la Sepsi, scor 1-2, la Sfântu Gheorghe. Evenimentele controversate din acest meci au atras atenția asupra unei erori de arbitraj semnificative. În minutul 85, Sepsi a marcat golul victoriei printr-o reușită a lui Damașcan, dar controversele au apărut în jurul validării acestui gol. Brigada condusă de Marcel Bîrsan, asistat de Iulian Dima și Alexandru Filip în camera VAR, a făcut o greșeală crucială, validând golul în mod eronat.

CFR Cluj a pierdut duelul cu Sepsi în urma unei erori a cabinei VAR

“Omul a trasat corect liniile. Și la Iași și acum, omul a trasat liniile și a demonstrat că e jumătate de metru ofsaid. Nu a vrut să-l dea. A fost atât de extenuat în acele două minute în care a trasat liniile, atât de extenuat a fost încât a confundat, probabil, apărătorul cu atacantul.

ADVERTISEMENT

Sper, înnebunesc dacă e altceva, sau înnebunim. Nu are nici o vină Bîrsan, nu are absolut nici o vină la această fază”, a declarat Cristian Balaj cu referire la golul înscris de Sepsi contra celor de la CFR în minutul 85.

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a reacționat prompt și a recunoscut public eroarea de arbitraj. Vassaras a declarat că analiza ulterioară a imaginilor din camera VAR a relevat că linia ofsaidului a fost atribuită greșit, cu piciorul lui Rondon fiind, de fapt, mai aproape de poartă decât apărătorul Matei Ilie.

ADVERTISEMENT

Această neconcordanță a dus la validarea unui gol care ar fi trebuit să fie anulat, generând nemulțumiri și critici aspre. Eroarea de arbitraj a adâncit criza de formă a CFR-ului, care nu a mai cunoscut gustul victoriei din luna octombrie.

CFR a ajuns la 8 puncte în spatele FCSB-ului

Presiunea pe banca tehnică a echipei a început de la meciul cu UTA, atunci când CFR a înregistrato remiză fără goluri. A urmat, apoi, o înfrângere cu 1-0 în fața Universității Craiova, unde echipa a avut dificultăți în a găsi soluții ofensive.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Rapid a adus un nou rezultat de egalitate, de această dată fără goluri, subliniind incapacitatea echipei de găsi drumul spre gol. În fața celor de la FCSB, CFR Cluj a obținut un punct important într-un meci echilibrat, dar nu a reușit să se impună, scor 1-1.

Ultima partidă, împotriva lui Sepsi, s-a încheiat cu o înfrângere cu scorul de 2-1. Meciul a fost marcat de controversele legate de arbitraj. CFR, prin patronul echipei, Neluțu Varga, a criticat în termeni duri brigada care a decis soarta patidei.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB, Gigi Becali, a izbucnit în direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, exprimându-și nemulțumirea față de comunicatul emis de Kyros Vassaras. În cadrul emisiunii, Gigi Becali a criticat vehement comportamentul lui Vassaras și a pus la îndoială intențiile acestuia în urma comunicatului emis.

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Balaj a criticat cabina VAR

ADVERTISEMENT