Fotbal international

Bale, omul finalei de la Kiev! “În vară voi discuta cu impresarul meu”

27.05.2018 | 00:27
Bale omul finalei de la Kiev In vara voi discuta cu impresarul meu
ADVERTISEMENT

Atacantul galez al echipei Real Madrid, Gareth Bale, a fost omul finalei Ligii Campionilor de la Kiev, reușind o ”dublă” în meciul cu FC Liverpool, deși a fost introdus pe teren în minutul 61. Gareth Bale devine astfel primul fotbalist din istoria Ligii Campionilor care intră din postura de rezervă într-o finală și marchează două goluri. Atacantul ”galacticilor” a înscris primul gol la doar 122 de secunde după ce l-a înlocuit pe Isco.

La finalul meciului de la Kiev, Gareth Bale a declarat că vrea să joace mereu, la fiecare sfârşit de săptămână. În plus, galezul a tras şi un semnal de alarmă. “Trebuie să joc la fiecare final de săptămână, iar acest lucru nu s-a întâmplat dintr-un motiv sau altul. În vară voi purta o discuţie cu agentul meu şi vom vedea ce se întâmplă”.

ADVERTISEMENT

Omul finalei de la Kiev, Bale e al șaptelea fotbalist care reușește o ”dublă” în finală

Omul finalei de la Kiev împotriva lui Liverpool, Bale a devinit al șaptelea fotbalist din istorie care reușește o ”dublă” într-o finală de Liga Campionilor, după italianul Daniele Massaro (AC Milan 1994), germanul Karl-Heinz Riedle (Borussia Dortmund 1997), argentinianul Hernan Crespo (AC Milan 2005), italianul Filippo Inzaghi (AC Milan 2007), argentinianul Diego Milito (Internazionale Milano 2010) și portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid 2017).

De asemenea, internaționalul galez este al doilea fotbalist britanic care înscrie în două finale diferite de Liga Campionilor. Primul care a reușit această performanță a fost englezul Phil Neal, care a înscris pentru FC Liverpool în finalele din 1977 și 1984.

ADVERTISEMENT

Gareth Bale a deschis scorul în finala Ligii Campionilor cu o execuție de maestru. Galezul a reluat din foarfecă de la 15 metri și l-a lăsat fără replică pe portarul Loris Karius. Atacantul ”galacticilor” a marcat al doilea gol al său cu un șut de la 30 de metri la care Karius a gafat incredibil.

Real Madrid este campioana Europei! Galacticii au câştigat cu 3-1 finala împotriva lui Liverpool şi au câştigat a 13-a Ligă a Campionilor din istorie! Este al treilea trofeu la rând pentru echipa lui Zinedine Zidane, antrenorul francez fiind artizanul celor trei succese la rând ale “galacticilor”.

ADVERTISEMENT
Tags: