Fotbal intern

Balint și Dumitrescu, ca Alibec și Gnohere. Mărturisirea amuzantă a lui Anghel Iordănescu

02.05.2018 | 20:32
Balint si Dumitrescu ca Alibec si Gnohere Marturisirea amuzanta a lui Anghel Iordanescu

Anghel Iordănescu a avut o intervenție telefonică la o emisiune televizată care îi avea invitați în platou pe foștii săi elevi, Ilie Dumitrescu și Gabi Balint. „Tata Puiu” a vorbit despre relația cu cei doi foști internaționali și cum gestiona situația avându-i pe cei doi în lot.

„Pe Gabi mereu l-am considerat fratele meu. Atât că nu îl băgam să joace, chiar dacă dădea goluri! În schimb, pe Ilie îl băgam titular, chiar dacă nu marca prea des”, a comentat glumind relația cu cei doi foști jucători ai Stelei și ai naționalei României. Replica a venit de la Ilie Dumitrescu, cel care a ținut să îi amintească lui Iordănescu golurile pe care le-a înscris în meciul decisiv care a calificat România la mondialul din 1994. Este vorba de duelul cu Belgia ,câștigat de România cu 2-1, după un gol și un penalty obținut de Ilie:

Dică, la fel ca Anghel Iordănescu

Situația celor doi foști internaționali este asemănătoare cu cea actuală de la FCSB, unde Nicolae Dică l-a preferat în mai multe rânduri pe Denis Alibec, în locul golgeterului Ligii 1, Harlem Gnohere. „Bizonul” are 14 goluri înscrise în prima ligă, în timp ce Alibec are doar un gol marcat pentru FCSB în acest sezon. Cu toate acestea, la derby-ul cu CFR, Alibec a fost rezervă, a intrat în locul lui Gnohere și a reușit să dea pasa decisivă la golul marcat de Bogdan Planic.

Ilie Dumitrescu și Gabi Balint au fost colegi în sezonul 1988/1989, când steliștii conduși de Anghel Iordănescu au ajuns până în finala Cupa Campionilor Europeni, câștigată de AC Milan cu 4-0. În total, Ilie are titluri ca jucător cu Steaua: 1989, 1993 și 1994, în timp ce Gabi Balint a câștigat 5 titluri cu Steaua, în perioada 1984-1989, dar și Cupa Campionilor Europeni, în 1986.