Fotbal intern

Câți bani a încasat Universitatea Craiova din transferuri în ultimele două sezoane! Suma importantă ajunsă la FRF din transferul lui Mitriță

09.04.2019 | 17:53
Cati bani a incasat Universitatea Craiova din transferuri in ultimele doua sezoane Suma importanta ajunsa la FRF din transferul lui Mitrita

Universitatea Craiova a emis un comunicat de presă prin care a anunțat ce sume a încasat din transferuri în ultimii doi ani. Oltenii au primit net o sumă de 6,5 milioane de euro, dar a explicat și destinațiile secundare pe care acești bani i-au avut după ce au achitat diverse clauze din contractele jucătorilor. De asemenea, un alt fapt interesant este dat de faptul că FRF a încasat o sumă importantă din transferul lui Alex Mitriță.

Suma încasată de Universitatea Craiova din transferuri în ultimele sezoane

Oficialii olteni au scris că Universitatea a încasat doar 6,5 milioane de euro, dar urmează să primească o sumă aproape la fel de mare în următoarele două sezoane: „În loc să se jongleze cu cifre false, preferăm să vi le spunem noi pe cele reale: Universitatea a încasat în ultimii doi ani 6,5 milioane euro net, din transferurile făcute, urmând să mai încaseze alți 5,5 milioane în decursul următorilor 2 ani.”

Ei explică diferența din sumele vehiculate prin faptul că au avut de plătit comisioane, inclusiv la FRF: „Diferența dintre sumele vehiculate în presă și cele despre care vorbim ține mai ales de diversele costuri pe care le implică un transfer. În cazul nostru, aceste costuri au reprezentat circa 27% din sumele totale încasate, bani pe care a trebuit să-i plătim în alte părți. Fie către cluburile formatoare, fie către cluburile de unde fuseseră acei jucători aduși (circa 20%), fie către agenți de jucători sau alți intermediari.”

? Ca răspuns la speculațiile apărute în mass media în ultimele zile, Universitatea Craiova face următoarele…

Gepostet von Universitatea Craiova am Dienstag, 9. April 2019

Câți bani a încasat FRF din transferul lui Mitriță de la Craiova la New York City!

În ceea ce privește taxa de formare, oficialii olteni au explicat cum se plătesc acești bani. De pildă, din suma de transfer se ia „un procent standard de 5%”. Astfel, oltenii scriu că FRF a obținut peste 200.000 de euro din transferul lui Alex Mitriță, întrucât clubul formator al fotbalistului ajuns la New York City FC s-a desființat.

Trupa din Bănie a indicat faptul că jumătate din acești bani s-au dus pe transferuri, iar restul acoperă deficitul financiar: „Apoi, din cele 6,5 milioane încasați, 3 milioane au fost cheltuiți pe achiziția de noi jucători și restul de 3,5 au acoperit deficitul de buget în acești doi ani. Vă reamintim ce am mai spus: că nici un acționar nu a retras vreun leu din club și nici nu avem de gând să o facem.”

Banii pe care i-a încasat Universitatea Craiova din transferuri
Alex Băluță s-a transferat de la Universitatea Craiova la Slavia Praga la sfârșitul sezonului precedent
  • 8 milioane de euro este suma totală pe care o vor încasa cei de la U Craiova pentru Alex Mitriță