News

Bărbat de 50 de ani din Sibiu, atacat de urs. Victima a suferit răni grave. Mesaj Ro-Alert al autorităților

Incident grav petrecut duminică în județul Sibiu. Un bărbat de 50 de ani a suferit răni grave după ce a fost atacat de un urs. Autoritățile au emis mesaj Ro-Alert în zonă.
24.10.2021 | 13:55
Barbat de 50 de ani din Sibiu atacat de urs Victima a suferit rani grave Mesaj RoAlert al autoritatilor
Bărbat de 50 de ani din Sibiu, atacat de urs. Victima a suferit răni grave. Mesaj Ro-Alert al autorităților. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou incident grav în care este implicat un urs a fost raportat în România. Duminică dimineaţa a fost transmis un mesaj de avertizare și informare a cetățenilor prin sistemul Ro-Alert pe raza localității Arpașu de Sus prin care se anunța prezența unui urs.

Ulterior s-a aflat că, în aceeași zonă, un bărbat de circa 50 de ani a fost rănit de un urs în timp ce se afla pe un câmp din zona localității.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a trimis în zonă un echipaj SMURD cu medic alături de un echipaj SMURD din cadrul Punctului de lucru Victoria al Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Brașov.

Bărbat din județul Sibiu, atacat și rănit grav de un urs. S-a emis mesaj Ro-Alert

Din primele informații oferite de autoritățile locale, bărbatul atacat de urs ar fi în stare destul de gravă. Animalul l-a sfâșiat și i-a produs răni la nivelul capului și pe corp.

ADVERTISEMENT

În zonă, atacurile acestor animale sălbatice s-au intensificat în ultima perioadă. Primarul din Arpașu de Sus spune că s-au consemnat 5 evenimente similare în ultimele 3 zile.

”A fost o partidă de vânătoare, era una din acțiunile noastre. A fost chemat elicopterul SMURD. Ursul l-a sfâșiat, are craniul îngăurit, are răni grave și pe corp.

ADVERTISEMENT

Avem 5 atacuri în ultimele 3 zile. Facem apel la autorități să intervină. Din cauza ONG-urilor nu se poate face nimic.

Este mai importantă viața unui om, decât a unui animal”, a declarat Constantin Văcariu, primarul din Arpașu de Sus, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

”ATENȚIE! A fost semnalată prezența unui urs pe raza localității Arpașu de Sus. Evitați zona, în caz de pericol apelați 112. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu”, este mesajul transmis de autorități.

Alt bărbat din Sibiu, atacat de urs la începutul lunii

Tot în județul Sibiu, la începutul acestei luni, un bărbat a fost atacat de un urs în timp ce se afla pe un câmp din localitatea Porumbacu de Sus. Acesta a fost transportat la spital cu un traumatism cranio-facial, a anunţat ISU Sibiu.

La acea dată, mai multe echipaje constituite din poliţişti, jandarmi şi un echipaj SMURD s-au deplasat la o cabană unde se afla bărbatul, în vârstă de aproximativ 47 de ani. El a primit îngrijiri medicale şi a fost transportat la UPU Sibiu, conştient şi cu un traumatism cranio-facial.

ADVERTISEMENT