News

Bărbat din Vrancea, mort după ce a fost strivit sub un palet de materiale de peste o tonă

Tragic accident de muncă în județul Vrancea, acolo unde un bărbat a fost strivit de un palet de materiale de peste o tonă.
26.02.2024 | 13:10
Barbat din Vrancea mort dupa ce a fost strivit sub un palet de materiale de peste o tona
Tragedie în Vrancea: un bărbat a murit strivit de un palet cu panouri fotovoltaice. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a murit, luni, în județul Vrancea. Acesta a fost pur și simplu strivit de o cutie cu o încărcătură de peste 1,3 tone. Poliția a deschis o anchetă în urma acestei drame.

Tragedie în Vrancea: un bărbat a murit strivit de un palet cu panouri fotovoltaice

Cazul cumplit de la începutul acestei săptămâni a fost consemnat în localitatea Adjud. La ora 09.45, polițiștii din zonă erau anunțați, prin apel 112, cu privire la faptul că în municipiul Adjud un bărbat, de 36 de ani, angajat al unei societăți, a fost rănit grav de o cutie cu o încărcătură de aproximativ 1.300 de kilograme, în care se aflau panouri fotovoltaice.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, la locul indicat au ajuns mai multe echipaje de la ambulanță. Bărbatului i s-au efectuat manevre de resuscitare de către cadrele medicale. Din păcate, la scurt timp a fost declarat decesul acestuia, leziunile fiind mult prea grave.

La solicitare a fost alocat un echipaj medical de urgență SAJ tip B 2 in ajutorul echipajului de prim ajutor Smurd. Victima, un bărbat de 36 ani,a fost găsită în stop cardio respirator.

ADVERTISEMENT

S-au făcut manevre de resuscitare 45 de minute, fără rezultat pozitiv”, potrivit SAJ Vrancea, citat de Vrancea24. Conform procedurilor în astfel de situații, în cauză a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea.

S-a deschis și un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, anunță IPJ Vrancea.

ADVERTISEMENT

Accident de muncă raportat în Vrancea și în toamna anului trecut

Tot în Vrancea, un accident de muncă a avut loc și în urmă cu câteva luni. În septembrie 2023, un muncitor a fost lovit din greșeală, cu buldoexcavatorul, de colegul lui.

Victima de atunci a fost un bărbat de 43 de ani. Din fericire, acesta s-a ales doar cu un traumatism membru inferior drept. A fost preluat de medici și transportat la spital.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit echipaje de salvare de la Ambulanță. ”La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ tip B cu medic, care a identificat o victimă conștientă, sex masculin în vârstă de 49 ani, cu traumatism membru inferior drept. Victima a fost preluată, monitorizat, stabilizată și transportată la Spitalul Județean Focșani Unitatea de Primiri Urgențe”, anunța SAJ Vrancea, la acea vreme

ADVERTISEMENT