Fotbal international

Barcelona, cifre de excepţie pe “Santiago Bernabeu” înainte de returul cu Real Madrid! Coşmar pentru “galactici” în Cupa Spaniei

27.02.2019 | 17:46
Barcelona cifre de exceptie pe Santiago Bernabeu inainte de returul cu Real Madrid Cosmar pentru galactici in Cupa Spaniei

Barcelona are cifre de excepţie pe “Santiago Bernabeu” înainte de returul semifinalelor Cupei Spaniei cu Real Madrid. În tur, cele două rivale au terminat la egalitate meciul jucat pe “Camp Nou”, scor 1-1, iar statistica nu este de partea formaţiei antrenate de Santiago Solari.

Barcelona, cifre de excepţie pe “Santiago Bernabeu” înainte de returul cu Real Madrid. Catalanii, ca acasă pe terenul “galacticilor”

Barcelona are cifre de excepţie pe stadionul “Santiago Bernabeu” înainte de returul cu Real Madrid din semifinalele Cupei Spaniei. În ultimii zece ani, pe terenul madrilenilor s-au jucat 16 derby-uri, în toate competiţiile, între cele două mari rivale. “Galacticii” au reuşit să câştige doar de patru ori în El Clasico, în această perioadă, pe “Santiago Bernabeu”.

Real Madrid a câştigat două derby-uri cu Barcelona, pe teren propriu, în campionat, în 2013 şi 2014. Celelalte două victorii ale madrilenilor pe “Bernabeu”, în ultimii zece ani, au venit în Supercupa Spaniei, în 2013 şi 2018. În toată această perioadă, Barcelona a câştigat de nouă ori pe terenul marii rivale.

Barcelona, cifre de excepţie pe "Santiago Bernabeu" înainte de returul cu Real Madrid. Coşmar pentru "galactici" în Cupa Spaniei
Barcelona, cifre de excepţie pe “Santiago Bernabeu” înainte de returul cu Real Madrid. Coşmar pentru “galactici” în Cupa Spaniei

49 de ani de aşteptare de la ultima victorie a Realului cu Barcelona, pe “Bernabeu”, în Cupa Spaniei

În sezonul 1969-70, Real Madrid obţinea ultima victorie în faţa Barcelonei, pe “Santiago Bernabeu, în Cupa Spaniei. De atunci şi până în prezent, cele două rivale s-au mai întâlnit de zece ori în Copa del Rey, cinci dintre aceste meciuri disputându-se în finala competiţiei. În cele patru partide jucate pe teren propriu, “galacticii” au obţinut trei remize şi au fost învinşi o singură dată.

Ramon Grosso şi Amancio Amaro au fost autorii golurilor marcate de Real Madrid în victoria contra Barcelonei din manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei Spaniei din sezonul 1969-70. Meciul de miercuri seară este al 240-lea în toate competiţiile între cele două rivale, iar madrilenii au reuşit să obţină 64 de victorii pe teren propriu.