Fotbal international

VIDEO Real răspunde Barcei cu o victorie fără emoţii la Sociedad! 3-0 fără Ronaldo şi Benzema

Victorie clară pentru "albi", care nu s-au putut baza în deplasarea de la San Sebastian pe Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema! ...
22.08.2016 | 00:03
VIDEO Real raspunde Barcei cu o victorie fara emotii la Sociedad 30 fara Ronaldo si Benzema

Victorie clară pentru “albi”, care nu s-au putut baza în deplasarea de la San Sebastian pe Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema! 

MIN. 90+4: GOOOL REAL MADRID! Bale închide tabela cu cinci secunde înainte de finalul prelungirilor ( VIDEO). 

MIN. 41: GOOOL REAL MADRID! Asensio marchează cu un şut frumos din interiorul careului ( VIDEO). 

MIN. 2: GOOOL REAL MADRID! Bale înscrie cu o lovitură de cap din interiorul careului ( VIDEO).

MIN. 1: A început partida.

UPDATE, ora 20:57 / Echipele de start:

real

UPDATE, ora 20:19 / După victoria fluviu a Barcei, 6-2 cu Betis, e aşteptată replica rivalilor de la Real Madrid. “Galacticii” au o misiune grea la San Sebastian, cu Real Sociedad, de la 21:15.

Zinedine Zidane are probleme mari de lot, Ronaldo şi Karin Benzema fiind indisponibili. Echipele probabile:

kk


UPDATE, ora 21:08 / Barcelona a cîştigat cu 6-2 meciul împotriva lui Betis. Catalanii au făcut SHOW pe propriul teren, Messi şi Suarez fiind strălucitori. 

Barcelona – Betis 6-2 (Turan 6, Messi 37, 58 Suarez 42, 56, 82 / Castro 21, 84) VEZI GOLURILE AICI

VEZI LIVE VIDEO MECIUL AICI

barca

UPDATE, 20 august, ora 19:05 / Barcelona debutează în noul sezon pe teren propriu cu Betis. Meciul începe la ora 19:15 şi va putea fi urmărit LIVE pe FANATIK.RO.


Primera Division şi Serie A, două dintre cele mai spectaculoase campionate din lume încep în acest weekend. În Spania, Barcelona şi Real Madrid promit o nouă bătălie epică pentru titlu. Atletico a arătat că are puterea să se insinueze în această luptă, iar Sevilla şi Valencia sînt formaţii puternice care au ca obiectiv calificarea în Ligă.

În Italia, competiţia pare dezechilibrată, cel puţin la vîrful ei. Juventus e imens favorită la titlu, mai ales după ultimele transferuri. E drept, l-au pierdut pe Pogba, însă l-au adus pe Higuain, fenomenalul golgheter argentinian, care a scris istorie cu Napoli în Serie A. AS Roma pare principala contracandidată a lui Juve, însă va fi greu de oprit seria de titluri a “Bătrînei Doamne”.

Show în Primera: Zidane, Luis Enrique şi Simeone se bat la titlu

Real Madrid şi Barcelona au demonstrat în Europa că sînt cele mai bune echipe ale continentului. Sînt ultimele două campioane ale Europei şi începînd de sîmbătă vor începe un nou război pentru supremaţie. Barcelona a cîştigat ultimele două campionate.

Realul a rămas dator din acest punct de vedere. “Galacticii” au cîştigat ultimul titlu în 2012 în mandatul lui Jose Mourinho. Atletico e singura formaţie care a reuşit să spargă hegemonia granzilor în ultimul deceniu, reuşind să le sufle titlul în 2014, chiar pe Camp Nou în ultima etapă.

Şi acum, Atletico e una dintre protagoniste. Diego Simeone pregăteşte echipa avînd două ţeluri: campionatul şi Liga Campionilor.

În afară de acest trio, le menţionăm pe Sevilla, Valencia şi Villarreal, care se vor bate cu siguranţă pentru locurile de Ligă. Avem un singur jucător român în Primera Division. Florin Andone a fost transferat în această vară. Deportivo La Coruna a plătit 5 milioane de euro.

Transferuri

Pentru Real Madrid e una dintre cele mai sărace campanii de achiziţii din ultimul deceniu. Zidane nu a vrut să cheltuie prea mult şi singurul transfer e cel al lui Alvaro Morata, de la Juventus.

Barcelona a fost mult mai activă în această perioadă. Şi-a fortificat apărarea cu Digne şi Umtiti şi pe atac i-a adus pe Denis Suarez de la Villarreal şi pe Andre Gomes de la Valencia, acesta din urmă costînd 50 de milioane de euro.

Cele mai tari transferuri:

1. Andre Gomes (Barcelona, 50 de milioane de euro)

2. Alvaro Morata (Real Madrid, 30 de milioane de euro)

3. Kevin Gameiro (Atletico Madrid, 34 de milioane de euro)

4. Samuel Umtiti (Barcelona, 25 de milioane de euro)

5. Nico Gaitan (Atletico Madrid, 15 milioane de euro)

Juventus vrea al 6-lea titlu consecutiv în Serie A

Dacă în Primera Division lupta la titlu e aprigă, nu acelaşi lucru se poate spune de Serie A. Juventus a cîştigat ultimele 5 titluri şi în intersezon a fost una dintre cele mai active echipe pe piaţa transferurilor. “Bătrîna Doamnă” şi-a vîndut diamantul, însă pentru un preţ prohibitiv.

Pogba a plecat pentru 105 milioane de euro la Manchester United, bani pe care oficialii lui Juventus nu s-au sfiit să îi investească. Şi l-au adus pe Higuain, pentru 90 de milioane de euro.

Restul echipelor au rămas datoare la acest capitol. Inter şi AC Milan încearcă să îşi revină după sezoanele dezastruoase pe care le-au avut în ultimii ani, în timp ce AS Roma şi Napoli, principalele contracandidate ale lui Juve, par prea subţiri pentru a se lupta cu echipa campioană.

Va fi interesant de văzut dacă echipele din Milano se vor bate măcar la locurile de Liga Campionilor. Lazio pare o echipă căzută încă din start, măcinată de scandaluri. Să nu uităm, Bielsa a stat două zile ca antrenor la echipa lui Ştefan Radu. Fiorentina e o formaţie bine organizată, însă care nu poate să îşi propună mai mult de un loc pe podium.

Se anunţă poate cea mai dezechilibrată ediţie din Serie A în ceea ce priveşte lupta la titlu, însă campionatul italian e mereu unul surprinzător.

Transferuri

Acest capitol a fost dominat de Juventus, la fel cum au fost dominate ultimele 5 ediţii ale campionatului de echipa torineză. Recordul de transfer din Serie A a fost spulberat odată cu mutarea lui Higuain la Juventus, de la Napoli pentru 90 de milioane de euro.

E drept, Juventus a încasat cea mai mare sumă din istorie pentru un jucător: 105 milioane de euro pentru Paul Pogba. În afară de Higuain au venit Dani Alves, Mehdi Benatia şi Miralem Pjanic. Practic, Juve a transferat tot ce aveau mai bun contracandidatele la titlu.

Cele mai tari transferuri:

1. Gonzalo Higuain (Juventus, 90 de milioane de euro)

2. Miralem Pjanic (Juventus, 35 de milioane de euro)

3. Dani Alves (Juventus, Gratis)

4. Arkadiusz Milik (Napoli, 35 de milioane de euro)

5. Antonio Candreva (Inter, 22 de milioane de euro)

Ianis şi Tătăruşanu se luptă la podium

Din fericire, în Serie A avem mai mulţi români faţă de Primera Division. Mai exact, sînt 8 jucători români în Serie A. Ultimul venit, Ianis Hagi, pentru care Fiorentina a plătit 2 milioane de euro.

Costi Nica (Atalanta)

Adrian Stoian (Crotone) 

Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina)

Ianis Hagi (Fiorentina)

Ştefan Radu (Lazio)

Vlad Chiricheş (Napoli)

Bogdan Lobonţ (AS Roma)

Alexandru Mitriţă (Pescara)