Fotbal international

Barcelona vrea să scape de Luis Suarez, dar nu e după cum vor şefii clubului! Detalii din vestiarul catalanilor

27.05.2019 | 14:45
Barcelona vrea sa scape de Luis Suarez dar nu e dupa cum vor sefii clubului Detalii din vestiarul catalanilor
ADVERTISEMENT

Barcelona vrea sa scape de Luis Suarez, dar nu e după cum vor şefii clubului! Presa catalană, în speță, cotidianul Sport, își pune întrebarea, după furtuna teribilă iscată la Barcelona în urma înfrângerii din finala Cupei Spaniei, dacă va mai reuși Leo Messi să îl salveze și pentru a treia oară pe bunul său prieten, Luis Suarez, de a fi pus pe lista de transfer. În precendentele două cazuri, Messi a intervenit pe lângă președintele Josep Bartomeu, cu care o relație excelentă și și-a salvat amicul de acest pericol.

Barcelona vrea să scape de Luis Suarez, dar uruguayanul are un protector în vestiar

Întrebarea este dacă o mai poate face și acum, pentru că și-ar asuma o răspundere prea mare chiar și pentru el, care are, în mod evident, un statut privilegiat pe Nou Camp și care este consultat frecent de președintele Bartomeu în privința strategiei de mercato, începând de la antrenor până la lotul de jucători. Luis Suarez se află în cel mai delicat moment al perioadei sale la Barcelona și și-a complicat și mai mult poziția după ce a decis de capul său să se opereze la genunchiul drept.

ADVERTISEMENT

Nu era urgentă acea intervenție chirurgicală, dar jucătorul, dornic să se știe apt perfect pentru echipa națională la Copa America, a ales această soluție, deși știa că lăsa prin absența sa puține opțiuni ofensive pentru finala Cupei Spaniei. În plus, lui Suarez i se reproșează faptul că nu face niciodată faza defensivă și că aportul său în această ediție de Champions League a fost un dezastru, marcând primul său gol în 12 partide jucate abia în semifinala cu Liverpool, când a deschis scorul pe Nou Camp la victoria cu 3-0,după care a urmat dezastrul de pe Anfield Road, 0-4 la retur.

Luis Suarez a decis să se opereze la genunchiul drept fără a cere acceptul Barcelonei
Luis Suarez a decis să se opereze la genunchiul drept fără a cere acceptul Barcelonei

Și Sergio Busquets și Jordi Alba au intrat în dizgrație

Nu doar Suarez este în vizor dintre titularii care păreau cu adevărat bătuți în  cuie. Lui Sergio Busquets toată lumea îi spunea Metronomul, pentru jocul aproape fără greșeală la mijloc, dar acum Busquets pare lipsit de idei, cu evoluții plate, iar acest lucru se resimte din plin și jocul catalanilor devenind stereotip, fără geometria obișnuită.

ADVERTISEMENT
Luis Suarez nu este singurul nume greu care a dezamăgit
Luis Suarez nu este singurul nume greu care a dezamăgit

Iar fundașul Jordi Alba, titularul benzii stângi, i-a dus la exasperare pe șefi și pe coechipieri, deopotrivă. Pentru că pare a fi foarte depășit de importanța meciurilor vitale și din cauza lui echipa a primit multe goluri, pe partea sa fiind un adevărat bulevard pentru adversari. lucru care s-a văzut cel mai bine pe Anfield Road, la returul cu Liverpool.