Life

Băutura care face minuni pentru organism. Ajută la slăbit și funcționează ca un antibiotic natural

Băutura care face minuni pentru organism se găsește foarte ușor și e recomandată și în diete. De asemenea, ea funcționează și ca un antibiotic natural.
01.05.2024 | 16:03
Bautura care face minuni pentru organism Ajuta la slabit si functioneaza ca un antibiotic natural
Băutura care face minuni pentru organism. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Băutura care face minuni pentru organism există și este chiar accesibilă. Are la bază o plantă des întâlnită în România, care are numeroase beneficii de care puține persoane știu însă.

Băutura care face minuni pentru organism

O mulțime de plante au beneficii uimitoare pentru organism. Ele pot fi consumate fie sub formă de ceai, fie sub formă de băuturi reci. Băutura care face minuni pentru organism este una dintre ele.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță ai auzit și tu până acum despre socată. De altfel este una dintre cele mai populare băuturi din România. Puține persoane sunt însă conștiente și de efectele pe care aceasta le are asupra organismului.

În primul rând socata face minuni în diete. Aceasta ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi. Totodată, funcționează ca un energizant natural, iar în unele cazuri poate să dea o senzație de sațietate.

ADVERTISEMENT

Ce alte beneficii oferă consumul de socată? Nu doar că băutura care face minuni pentru organism are un gust bun, dar poate vindeca tusea, rinita, dar și bronșita. De altfel poate să lupte activ împotriva bacteriilor, dar și a virușilor.

Socata, o comoară pentru sănătate

Socata are și un efect antiseptic, dar și antiinflamator și antibacterian. E recomandat însă ca băutura să fie consumată timp de două săptămâni, în fiecare zi. Iar beneficiile se vor vedea rapid.

ADVERTISEMENT

Florile de soc mai au și alte beneficii. Ele pot ajuta la scăderea nivelului de trigliceride din sânge și stimulează sistemul imunitar. Cum să prepari băutura și de ce alte ingrediente ai nevoie? E foarte simplu.

Se amestecă 350 de grame de zahăr cu 0,5 litri de apă într-o cratiță și se pune pe foc. Când zahărul se dizolvă, amestecul se lasă la răcit. Se iau apoi 10 flori de soc care se spală bine și se storc două lămâi. O a treia va fi dată prin răzătoare pentru coajă.

ADVERTISEMENT

Florile de soc se pun într-un borcan mare, iar deasupra se adaugă coaja și zeama de lămâie, alături de apă. Tot acum se adaugă inclusiv apa cu zahăr. Totul se amestecă bine, iar borcanul se lasă acoperit timp de trei zile, departe de razele soarelui.

După ce acest interval a trecut, socata se ține la frigider. Are un gust incredibil și trebuie consumată în fiecare zi. De asemenea, efectele se vor vedea destul de repede.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților