Life

Băutura delicioasă considerată o comoară pentru organism. Românii o evită, deși are mai multe beneficii decât cafeaua

Această băutură delicioasă este considerată o comoară pentru organism. Are mai multe beneficii chiar și decât cafeaua sau ceaiul.
24.01.2024 | 10:15
Bautura delicioasa considerata o comoara pentru organism Romanii o evita desi are mai multe beneficii decat cafeaua
Băutura delicioasă considerată o comoară pentru organism. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Această băutură delicioasă e considerată o comoară pentru organism. Chiar și așa, puțini știu că are mai multe beneficii decât cafeaua și de asemenea poate să ofere o stare de bine.

Băutura delicioasă considerată o comoară pentru organism

Nu doar cafeaua are beneficii uimitoare pentru organism. Mai sunt și alte băuturi ale căror beneficii însă nu le cunoaște toată lumea. Exemplu este chiar această băutură considerată o comoară pentru organism.

ADVERTISEMENT

Băutura considerată o comoară pentru organism este chiar banala ciocolată caldă. Important de știut este însă că nu vorbim despre ciocolata caldă instant, care se vinde în comerț, ci despre cacao pură.

Astfel, dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile sale, e bine să amesteci cacao pură cu lapte. În acest mod, inima ta va fi protejată, iar la fel și vasele de sânge. Tocmai din acest motiv, această băutură e considerată o ”comoară pentru organism”.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai vorbim de faptul că este și mai delicioasă. Iar spre deosebire de cafea, ciocolata caldă poate fi consumată de mai multe persoane, efectele adverse fiind minime în cazul ei.

Acest lucru a fost confirmat și de un expert. Cardiologul dr. Elena Kova confirmă beneficiile pe care cacao le are. Acesta normalizează tensiunea arterială și de asemenea, scade colesterolul rău din sânge. Iar cafeaua și ceaiurile nu pot face asta.

ADVERTISEMENT

Ce are în plus cacao față de ceai sau cafea

„Cacao este un adevărat protector al principalului organ din corpul uman. Datorită ei, nivelul colesterolului dăunător din sânge scade, tensiunea arterială se normalizează și crește elasticitatea pereților vaselor de sânge. Nici cafeaua și nici ceaiul nu au un asemenea efect asupra sănătății”, precizează expertul.

Medicul a vorbit și despre un experiment făcut cu ani în urmă. S-a demonstrat faptul că inclusiv ciocolata caldă a reușit să scadă tensiunea arterială, în rândul bărbaților. Vorbim, deci, despre o comoară pentru organism.

ADVERTISEMENT

„La sfârșitul secolului trecut, în Olanda a fost realizat un experiment de amploare și pe termen lung pentru a studia efectele pe care cacao le are asupra sănătății.

Rezultatele arată că bărbații tineri care consumă în mod regulat produse care conțin cacao (inclusiv ca băutură de încălzire) au în medie un nivel mai scăzut al tensiunii arteriale decât bărbații care nu consumă aceste alimente și băuturi”, spune medicul.

Ce alte beneficii mai are consumul de cacao? În primul rând are un efect antioxidant și conține mai multe vitamine. De asemenea, ajută în procesul de digestie, elimină toxinele și întărește mușchiul cardiac, arată actualno.com.

ADVERTISEMENT