Fotbal international

Bayern Munchen îl vrea pe Gareth Bale. Dar numai împrumut pe un an

16.06.2019 | 16:33
Bayern Munchen il vrea pe Gareth Bale Dar numai imprumut pe un an

Bayern Munchen îl vrea pe galezul Gareth Bale, proscrisul de pe Santiago Bernabeu. Bale nu intră sub nici o formă în planurile antrenorului Zinedine Zidane pentru viitorul sezon la Real Madrid, deşi este omul care practic a adus ultimul trofeu Champions League în vitrina albilor, după cele două goluri din victoria în faţa lui Liverpool cu 3-1 în finala din 2018, de la Kiev.

Bayern Munchen îl vrea împrumut un sezon pe Gareth Bale

Însă bavarezii îl vor pe internaţionalul galez doar pentru un sezon, sub formă de împrumut, perioadă în care sunt dispuşi să îi ofere jucătorului salariul regesc pe care acesta îl are la Madrid: aproape 18 milioane euro. Dar numai pentru un sezon. Bale mai are contract cu Real Madrid până în vara lui 2022 şi intenţia sa ar fi să rămână şi să îşi încaseze banii.

Bayern îl vrea pe Gareth Bale, pentru că în această vară au plecat doi jucători care au avut un aport important timp de un deceniu, olandezul Arjen Robben şi francezul Frank Ribery. Antrenorul Niko Kovac îl vede pe galez drept omul care îl poate înlocui foarte bine pe Robben. Problema este însă că Madridul are mare nevoie să vândă şi nu să împrumute jucători, pentru a echilibra bilanţul financiar şi a nu risca sancţiuni de la FIFA pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

Gareth Bale are un salariu exorbitant, aproape 18 milioane euro la Madrid

Precedentul James Rodriguez

Real l-a cumpărat pe Bale în 2013 cu 105 milioane euro, dar acum nu poate obţine decât cel mult 70 de milioane. Cluburi doritoare să-l aducă pe galez sunt şi în Premier League, însă nimeni nu face nici o ofertă, socotind cât ar costa Bale, 30 de ani, cumulat transfer plus salariu.

Bayern nu ar fi la prima operaţiune de acest gen încheiată cu Real Madrid. Acum doi ani, un alt jucător nedorit de Zinedine Zidane, columbianul James Rodriguez, a fost împrumutat timp de două sezoane în Bavaria, contra sumei de 20 de milioane euro, cu drept de transfer definitiv, pentru 55 milioane. Însă jucătorul nu a dorit în această vară să rămână la Munchen şi Bayern nu a mai negociat nimic cu Real Madrid.