Sport

Criză la Bayern Munchen! Ce se întâmplă în vestiarul bavarezilor: “Decizii greşite”

Eșecul de la Bochum (2-4) și remiza cu RB Salzburg (1-1) au scos la iveală primele neconcordanțe între antrenor și directorul sportiv în privința transferurilor.
18.02.2022 | 07:30
Criza la Bayern Munchen Ce se intampla in vestiarul bavarezilor Decizii gresite
Există o perioadă de criză internă prin care trece Bayern Munchen. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Înfrângerea cu Bochum de săptămâna trecută (2-4) și remiza „in extremis” cu Salzburg de marți (1-1) au scos la lumină problemele interne ale lui Bayern. Cele două eșecuri, împreună cu semnarea lui Niklas Süle de către Borussia Dortmund, au creat un mediu dificil, care începe să dea bătăi de cap liderilor din Bundesliga.

Care au fost problemele de la Salzburg

Der Spiegel dezvăluie că meciul de la Salzburg a scos la iveală probleme fundamentale care afectează clubul și pe care antrenorul Julian Nagelsmann încearcă să le abordeze.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este vorba despre „decizii greșite, o lipsă de competiție internă în echipă și, pe termen lung, nu există un consens cu privire la ceea ce este necesar în politica de transfer”, arată tabloidul german.

Politica de transfer a lui Bayern Munchen a deschis primele neînțelegeri dintre Julian Nagelsmann și directorul sportiv al clubului, Hasan Salihamidzic, așa cum s-a întâmplat anterior cu „Hansi” Flick.

ADVERTISEMENT

În vara lui 2021, Dayot Upamecano, Marcel Sabitzer, Omar Richards și Sven Ulreich au sosit la Munchen, însă antrenorul a cerut noi întăriri în luna ianuarie.

Pe cine a vrut Julian Nagelsmann la Bayern Munchen

„Întotdeauna am fost un mare fan al transferurilor de iarnă. Aduc o gură de aer proaspăt echipei”, a declarat fostul antrenorul lui Bayern Munchen, care a visat la semnarea lui Denis Zakaria și cea a lui João Cancelo.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Julian Nagelsmann a insistat asupra lipsei concurenței interne: „Putem crea concurență fiind activi pe piața de mercato”.

Nagelsmann a avut în cele din urmă un atac la adresa lui Salihamidzic: „Nu sunt dintre cei care discută public lucrurile. Visez la mulți jucători și tot trimit liste la club, dar trebuie să existe un consens colectiv și în iarnă nu a fost. De aceea nu s-a făcut nimic. Nu are rost dacă vreau un jucător și Salihamidzic nu… sau invers.

ADVERTISEMENT

Lothar Matthaus ia apărarea lui Julian Nagelsmann

Fostul jucător a lui Bayern, Lothar Matthaus, i-a luat apărarea antrenorului clubului: „Nagelsmann nu este un magician. Nu poate rezolva perfect toate problemele. A schimbat chiar și sistemul, dar asta implică un alt risc: lipsa automatismelor. Sunt echipe precum City, Chelsea sau Liverpool care depășesc cu mult Bayern, așa cum o face și Bayern cu Borussia Dortmund în Germania”.

Matthaus este îngrijorat în special de transferul lui Süle la Dortmund: „Odată cu plecarea lui, ceva s-a rupt. Este o schimbare care îl doare pe Nagelsmann”.

Salihamidzic: „Nu-mi pasă ce spune Matthaus”

Salihamidzic a ripostat cu privire la declarațiile lui Matthaus : „Nu voi lăsa asta să mă afecteze. Lothar este comentator și trebuie să spună lucruri… dar nu-mi pasă ce spune”.

„Vorbesc cu antrenorul în fiecare zi. Lucrăm bine împreună. Încercăm să dezvoltăm idei și să fim creativi. Și, bineînțeles, ne gândim la noi transferuri”, a insistat el, încercând să normalizeze situația.

ADVERTISEMENT