Sporturi

Bianca Andreescu, calificare de poveste în finala Indian Wells 2019! Canadianca o ajută pe Simona Halep

16.03.2019 | 08:46
Bianca Andreescu calificare de poveste in finala Indian Wells 2019 Canadianca o ajuta pe Simona Halep

Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu, locul 60 WTA, a reușit o calificare de poveste în finala turneului Indian Wells 2019, dotat cu premii în valoare de peste nouă milioane de dolari. Sportiva canadiană de origine română în vârstă mde 18 ani se află în fața celui mai bun rezultat din carieră, într-un start de sezon absolut fantastic în care a înregistrat 27 de victorii și doar trei înfrângeri.

Bianca Andreescu, calificare de poveste în finala Indian Wells 2019

Bianca Andreescu, beneficiară a unui wild card s-a calificat în finala Indian Wells 2019 după o victorie de poveste în fața ucrainencei Elina Svitolina, locul 6 WTA. Ea este prima jucătoare care ajunge în finala acestei competiții după ce a ajuns pe tabloul principal cu o invitație. Tânara jucătoare din Canada s-a impus cu scorul de 6-3, 2-6, 6-4, după două ore și 15 minute, dar întâlnirea din semifinale a avut o poveste incredibilă.

Meciul a început extrem de abrupt pentru Bianca Andreescu, adversara sa ajungând imediat la 3-0 cu două break-uri. De aici, pentru ea a început revenirea de excepție și șase ghem-uri la rând cu ajutorul cărora a pus capăt primului set. Deși a început cu break și în actul secund, canadianca a cedat extrem de clar cu 2-6. Andreescu nu a căzut psihic și a început decisivul cu un nou break. Svitolina a revenit în joc la mijlocul setului, dar jucătoarea de origine română a făcut imediat un nou break și a închis jocul la a patra minge de meci.

Bianca Andreescu servind în meciul cu Elina Svitolina de la Indian Wells 2019
Bianca Andreescu servind în meciul cu Elina Svitolina de la Indian Wells 2019

Bianca Andreescu, a doua finală în 2019

În finala de la Indian Wells, Bianca Andreescu o va întâlni pe jucătoarea germană Angelique Kerber, locul 8 WTA, care a trecut cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră și nouă minute, de elvețianca Belinda Bencic, locul 23 în clasamentul mondial. Sportiva din Canada este în fața câștigării primului său titlu din circuitul WTA, după ce în acest an a mai jucat o finală la Auckland. FANATIK a realizat un reportaj inedit în localitatea Vaideeni, acolo unde Andreescu a copilărit la bunici.

Victoria Biancăi Andreescu în fața Elinei Svitolina este benefică și pentru Simona Halep, care ar fi putut fi întrecută în clasamentul WTA de ucraineancă dacă aceasta ajungea în finală. Canadianca o mai poate ajuta pe Halep și în finală. Dacă o va învinge pe Kerber, atunci românca va rămâne pe locul 3 în ierarhia tenisului feminin. În cazul în care nemțoaica se va impune la Indian Wells 2019, Simona va coborî pe poziția a patra.