Life

Biscuit, motanul cu două fețe! Stăpânii speră să aibă o viață lungă și frumoasă: „Pare plin de viață și are poftă de mâncare”

23.05.2020 | 13:51
Biscuit motanul cu doua fete Stapanii spera sa aiba o viata lunga si frumoasa Pare plin de viata si are pofta de mancare
ADVERTISEMENT

Surpriză de proporții pentru stăpânii unei pisici din Oregon, Statele Unite ale Americii. Felina care le este alături de mai bine de 10 ani a dat naștere mai multor pui, spre bucuria întregii familii, iar unul dintre aceștia este cât se poate de special.

Biscuit are două fețe, așa că se poate hrăni cu ambele guri, chiar dacă preferă câteodată să păstreze una doar pentru mieunat.

ADVERTISEMENT

Într-o familie din SUA s-a născut primul pisoi cu două fețe. Familia speră să îl țină în viață

Pisicile născute cu două fețe sunt numite „Janus”, după zeul roman care avea de asemenea chip dublu. Din păcate, astfel de feline au o speranță de viață destul de redusă, dată fiind această situație specială.

Familia rămâne, însă, optimistă și speră ca noul lor membru să trăiască la fel de mult precum unul dintre predecesorii săi, care a rezistat mai bine de 15 ani.

ADVERTISEMENT

Suntem foarte optimiști, pentru că pare plin de viață și are poftă de mâncare”, au declarat BJ King și soția sa, Kyla. Chiar dacă au primit deja o mulțime de mesaje din partea celor care își doresc să îl adopte pe Biscuit, cei doi tineri nici nu vor să audă. „Trebuie să-l ținem în viață, în primul rând”, au mai spus ei.

Cum explică specialiștii existența pisicilor cu două fețe

Și Quimera a devenit celebră în urmă cu câțiva ani, datorită înfățișării sale care a făcut înconjurul lumii. Asta pentru că simpatica felină s-a născut cu jumătate de chip negru cu ochi albastru, în vreme ce altă jumătate este portocalie și are un ochi verde.

ADVERTISEMENT

După ce a strâns peste un milion de fani pe rețelele de socializare, aceasta a intrat în atenția cercetătorilor, care au încercat să găsească explicația unui astfel de fenomen.

S-a ajuns la concluzia că este vorba despre un organism individual, creat din unirea materialului genetic a doi gemeni care arată diferit.

ADVERTISEMENT

Deseori, oamenii folosesc termenul de „himeră” în cazul acestor pisici, iar motivele sunt lesne de înțeles. Astfel de anormalități se produc în momentul în care celulele pisicii care provin de la doi sau mai mulți zigoți se combină într-una singura, susțin specialiștii. Majoritatea felinelor trăiesc normal, fără să le fie afectată în vreun fel calitatea vieții.

ADVERTISEMENT