News

Blestemul numărului 8. Trei coincidențe stranii legate de destinul lui Ilie Balaci și autogolul lui Kelic în Craiova – FCSB!

21.10.2018 | 22:47
Blestemul numarului 8 Trei coincidente stranii legate de destinul lui Ilie Balaci si autogolul lui Kelic in Craiova  FCSB

“Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim”, spunea Albert Einstein. La meciul Craiovei cu FCSB, în minutul 8, care era dedicat memoriei lui Ilie Balaci, croatul Kelic a marcat în propria poartă. “Un adevărat blestem”, au murmurat rivalii. Blestemul numărului 8! Trei coincidențe stranii…

FANATIK.RO vă prezintă cele trei fire întinse în supranatural între destinul lui Ilie Balaci și autogolul din minutul 8!

Blestemul numărului 8 și cele trei coincidențe stranii

Arena “Ion Oblemenco” a fost, așa cum remarca Marcel Popescu, precum scena unui priveghi în memoria uriașului Ilie Balaci. Stins din viață așa cum dribla pe timpuri, cu viteză, neașteptat și discret. Fulgerător. Pe teren, FCSB și CS Universitatea Craiova au început partida aspru.

Trecuseră 8 minute când oaspeții au amuțit fanii gazdelor! Kelic nu are reacție la o minge respinsă de Pigliacelli și își marchează în proprie poartă! Minutul 8 (nu 9 așa cum au încercat să fenteze destinul gazdele pe tabelă!). Minutul dedicat memoriei lui Ilie Balaci, cel care a scris legendă purtând tricoul cu numărul 8! Prima coincidență!

Într-o discuție despre lotul celor de la CS U, Ilie Balaci făcea referire, la un moment dat, la absența craiovenilor: “Nu cunosc decât un craiovean din lot, Velcovici, care nu prea joacă. Nu ştiu cu ce ar fi mai buni Avrămia şi Herghelegiu decât oltenii de la Academia Hagi, Băluţă, Mitriţă sau Năstăsie sau decât Mihai Roman. Nu cred că trebuie aduşi numai olteni, dar dacă aduci din alte părţi trebuie să fie mai buni decât cei crescuţi aici. Spre exemplu, ca Andrei Ivan. Construcţia echipei trebuie începută de la Ivan, este un puşti cu calităţi extraordinare, crează faze, marchează goluri. Şi a fost remarcat de Geolgău…Sigur, dacă vrei să iei campionatul din primul an, cumperi de la Steaua, Astra şi Petrolul, le slăbeşti, apoi mai dai câteva milioane pe jucători de afară şi gata. Dar nici nu cred că sunt atâţia bani şi nici nu cred că este o strategie potrivită pe termen lung“, afirma atunci Balaci. Ca o ironie a destinului, italianul Pigliacelli a respins în piciorul croatului Kelic… A doua coincidență!

“Am vrut să mă răzbun pe Craiova! Apoi, să mă întorc triumfător acasă la mine!”

Mulți au spus că dubiul legat de cine a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor ar fi fost spulberat dacă Ilie Balaci nu ar fi avut accidentarea la genunchi, care i-a stopat prematur cariera, chiar în momentul de apogeu al acesteia. Balaci a plecat de la Craiova la Dinamo tocmai din acest motiv!

Am vrut să mă răzbun, aveam polițe de plătit. Aș fi vrut să merg la Dinamo, să-mi revin și apoi să mă întorc la Craiova, acasă la mine, triumfător!“, spunea Balaci! (Vezi video de mai jos)

Ei bine, balonul care a poposit în poarta Craiovei în partida cu FCSB l-a lovit pe Kelic în… zona genunchiului! A treia coincidență! Și poate că uneori coincidenţele sunt felul lui Ilie Balaci de a rămâne anonim.