News

Blue Punisher, un drog extrem de periculos, confiscat în București. România ar putea ascunde un laborator secret

Blue Punisher, un tip de ecstasy care este considerat a fi un drog extrem de periculos, a fost confiscat în București. Avertisment îngrijorător al DIICOT.
30.01.2024 | 20:38
Blue Punisher un drog extrem de periculos confiscat in Bucuresti Romania ar putea ascunde un laborator secret
Procurorii DIICOT au confiscat pastile de Blue Punisher în București. Drogul, considerat printre cele mai periculoase din lume. Sursa foto: X / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Blue Punisher, un drog extrem de periculos, a fost confiscat în această săptămână pe raza municipiului București. Vorbim de o substanță derivată din ecstasy care poate ucide extrem de rapid.

Procurorii DIICOT au confiscat pastile de Blue Punisher în București. Drogul, considerat printre cele mai periculoase din lume

Piața drogurilor din România, una din ce în ce mai atrăgătoare pentru consumatori, începe să fie invadată și de substanțe care pot ucide extrem de rapid. În această săptămână, un tip de ecstasy, numit ‘Blue Punisher’, considerat de specialiști drept unul dintre cele mai periculoase droguri din lume, a fost confiscat în București.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la ȘtirileProTV, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au organizat un flagrant şi au depistat un vânzător care avea pe lângă cocaină şi canabis, şi zeci de astfel de pastile.

Comprimatele de ecstasy sunt droguri sintetice, sunt droguri care se fabrică în Olanda și în Belgia în mod special. Pastila Blue Punisher a fost catalogată la nivel mondial și european ca fiind cea mai puternică pentru că este foarte concentrată”, spune Cătălin Țone, Expert Antidrog.

ADVERTISEMENT

O pastilă de Blue Punisher a fost testată de specialiștii de la Universitatea Metropolitană din Manchester. S-a constatat că ar conține 477 miligrame de MDMA. 125 de miligrame sunt considerate deja o doză mare de MDMA, mai notează sursa citată.

Alarmant este faptul că România ar putea fi o sursă primară de aprovizionare cu acest drog. Procurorii iau în serios varianta extrem de gravă, în care, în țara noastră, ar exista un laborator secret.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, un bărbat din București a fost prins în flagrant în timp ce vindea mai multe tipuri de droguri. El avea asupra sa inclusiv 99 de pastile de ecstasy Blue Punisher.

Pastila Blue Punisher a luat viața a două fete de 13 și 15 ani, în Germania

În iunie 2023, Poliția germană a avertizat asupra faptului că acest drog Blue Punisher poate fi letal. S-a întâmplat după moartea a două adolescente de doar 13 și 15 ani.

ADVERTISEMENT

Pe 28 iunie 2023, Poliția a spus că o fată de 13 ani din orașul Altentreptow a murit la un spital din oraș după ce a luat una dintre pastilele albastre cu sigla unui craniu, notează AP News.

Alți doi adolescenți, de 14 și 15 ani, au fost și ei internați în spital după ce au luat drogul, a spus poliția. Un bărbat german de 37 de ani a fost reținut în legătură cu moartea fetei.

Ulterior, autoritățile din statul Brandenburg au anunțat că investighează moartea unei fete de 15 ani. Ea a murit în orașul Rathenow, după o supradoză de Blue Punisher.

ADVERTISEMENT