News

Șase polițiști, cercetați disciplinar în cazul Sharei, tânăra care a murit de supradoză în casa iubitului. Cu ce au greșit

Shara Ionăşchiţă a murit în noaptea de 30 iulie 2023, în timp ce își vizita ”iubitul” pe care-l cunoscuse pe internet, în satul Dumbrava Roșie.
04.10.2023 | 22:20
Sase politisti cercetati disciplinar in cazul Sharei tanara care a murit de supradoza in casa iubitului Cu ce au gresit
Ea este fata de 16 ani, moartă după ce a consumat droguri. Colaj Fanatik/ Foto Tvmneamt.ro
ADVERTISEMENT

Fata, care era olimpică și cuminte, după cum spune familia, a decis să-și viziteze iubitul în Neamț, fără să se gândească că acolo își va găsi sfârșitul. Acum, după câteva luni, opinia publică e șocată să afle că șase polițiști nemțeni sunt cercetați disciplinar în acest caz.

Șase polițiști, cercetați disciplinar în cazul Sharei

Este vorba despre 6 indivizi care au ajuns primii la fața locului și se pare că nu au procedat cum trebuie, deși e neclar ce au făcut mai exact pentru a încălca legea. “Verificările au avut ca obiect stabilirea modalităţii de sesizare şi raportare a evenimentului, modul de intervenţie şi activităţile desfăşurate de primii poliţişti sosiţi la faţa locului, inclusiv asigurarea, conservarea şi ridicarea mijloacelor materiale de probă, precum şi măsurile dispuse”, se arată într-un răspuns al Ministerului de Interne, în replică pentru mesageruldeneamt.ro.

ADVERTISEMENT

Cert e că cei șase agenți de la IPJ Neamț vor fi cercetați disciplinar pentru ”neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu”. ”În urma verificărilor, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de șase lucrători de poliție din cadrul IPJ Neamț, pentru abaterea de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege.

Lege prevăzută de articolul 57, litera b) din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare”, conform Ministerului Afacerilor Interne. De menționat este faptul că rezultatele acestor verificări au fost ”înaintate DIICOT – Serviciul Teritorial Neamț, pentru a dispune, potrivit competențelor”, mai este preiczat în comunicatul MAI.

ADVERTISEMENT

Tânăra se afla în această vară la Piatra Neamț pentru o conferință organizată de elevi ai Colegiului Național ”Petru Rareș”, și a murit în condiții suspecte în casa unui individ de 19 ani din Dumbrava Roșie. Mama băiatului a fost cea care a chemat salvarea la 112, iar necropsia a dovedit că fata a murit din cauza unei supradoze, conform Antena 3.

Problema e că salvatorii au găsit-o pe fată într-o stare jalnică, cu o hemoragie puternică în zona genitală, astfel că familia crede că aceasta a fost violată. ”Echipajul medical sosit la fața locului a găsit minora în stop cardio-respirator, cu hemoragie genitală și chiar dacă au fost aplicate manevre de resuscitare, nu a răspuns fiind declarat decesul”, transmitea Radu Roibu, purtător de cuvânt al Ambulanței Neamț.

ADVERTISEMENT

În acest caz au fost arestați trei băieți, dintre care ”iubitul” Gabor Mateo Leonardo, în vârstă de 19 ani, alături de doi minori dealeri de stupefiante. E neclar dacă fata a fost obligată să se drogheze sau a făcut acest lucru de bunăvoie, deși e cert că a murit de o supradoză.

”Măsurile au fost dispuse după ce, la 31.07.2023, urmare a consumului unui drog de mare risc având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriului administrat a rezultat faptul că victima a consumat drogul de mare risc împreună cu unul dintre inculpați, la domiciliul acestuia.

ADVERTISEMENT

În cursul urmăririi penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri, stabilindu-se că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia”, au transmis și reprezentanții DIICOT.

ADVERTISEMENT