Fotbal intern

Bogdan Andone și Ionuț Vînă, încrezători înaintea meciului FCSB – Hermannstadt. “Vreau să dovedesc că îmi merit locul aici!” VIDEO

13.07.2019 | 11:33
Bogdan Andone si Ionut Vina increzatori inaintea meciului FCSB  Hermannstadt Vreau sa dovedesc ca imi merit locul aici VIDEO

Bogdan Andone și Ionuț Vînă au susținut o conferință de presă la baza sportivă a FCSB-ului din comuna Berceni, iar cei doi sunt încrezători înaintea meciului pe care vicecampioana României îl va juca împotriva celor de la Hermannstadt, duminică, 14 iulie, de la ora 21.00, pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, în etapa 1 din sezonul 2019 – 2020.

Bogdan Andone și Ionuț Vînă, încrezători înaintea meciului FCSB – Hermannstadt

“E primul meci de campionat. E important să începem cu dreptul, să ne capacităm mental pentru acest meci după jocul de joi. Este important să avem o atitudine bună, un joc agresiv și să ne impunem stilul se joc. Man este apt. A fost doar o oboseală și a simțit puțin o crampă, o contractură și am decis să nu riscăm pentru a-l avea apt 100% la acest meci. Am vorbit foarte puțin cu dânsul după meci. Am vorbit despre jucătorii pe care ar urma să îi aducă. Este foarte bine că a venit Ionuț și e foarte important să mai vină jucători. Am spus-o și o repet. Avem nevoie valoric și numeric pentru că avem multe meciuri și trebuie să avem dubluri pe posturi pentru a-i putea roti. Am spus că avem nevoie de un fundaș de picior stâng. Este important la stilul ăsta de joc să avem jucători care să termine acțiunea cu finalizare. De Nooijer, Cristi Ganea, Ștefan sunt jucători ofensivi și sper să vină cât mai repede. Este dificil că suntem plecați tot timpul. Se acumulează oboseală, dar trebuie să ne adaptăm. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere pentru a aduna puncte, a câștiga. Se va acumula oboseala pentru că jucăm din 3 în 3 zile.

Sunt multe lucruri de pus la punct. Avem patru săptămâni de când am început pregătirea și schimbarea de sistem necesită timp, trebuie ca jucătorii să se simtă între ei. Pe partea defensivă e mai simplu. E mai ușor să te organizezi defensiv. E mai greu să creezi automatisme în atac. Ionuț a venit și a jucat atâția ani în sistemul 4-3-3, dar ca detalii sunt anumite diferențe între ceea ce făcea la Viitorul și ceea ce facem noi aici. Chiar și el are nevoie de timp ca să înțeleagă sistemul, ca să se coordoneze cu colegii săi pe faza de atac, deși a jucat în acest sistem și îl cunoaște. Este important ca jucătorii să vină cât mai repede pentru că timpul nu ne permite să facem antrenamentele de care avem nevoie. Dennis Man este apt. A simțit o contractură la picior și nu am vrut să riscăm pentru a-l avea apt 100%. Am vorbit foarte puțin cu patronul și foarte puțin despre meci. Am încercat să vorbim despre jucătorii de care avem nevoie pe viitor”, a spus Bogdan Andone într-o conferință de presă.

Conferință de presă înainte de FCSB – Hermannstadt, cu Bogdan Andone și Ionuț Vînă.

Gepostet von FCSB am Samstag, 13. Juli 2019

Ce a declarat Ionuț Vînă înainte de debutul la FCSB

“O să începem sezonul cu cei de la Hermannstadt. O să fie un meci foarte greu pentru că ei se vor aglomera în propriul teren și o să fie greu să îi desfacem. Sunt foarte fericit că am ajuns aici și vreau să demonstrez că merit locul de titular. Trebuie să începem cu dreptul noul sezon și să terminăm acest meci cu o victorie. Sunt foarte pregătit. În prima zi când am ajuns aici am vorbit cu staff-ul tehnic că am făcut toate antrenamentele, am fost în cantonament. Sunt pregătit și vreau să dovedesc că îmi merit locul. Este o diferență între ce se întâmplă aici și ce era la Viitorul. Aici toată lumea este cu ochii pe tine, pe acest club. Am observat diferențe. La Viitorul suporterii nu erau atât de fanatici și mi-am dat seama că am venit la cel mai mare club. Condițiile de pregătire sunt asemănătoare. Aici îmi place că avem baza cu toate camerele disponibile, poți să stai aici, să te odihnești. Mesele de dinaintea antrenamentului și de după sunt asigurate și ai toate condițiile pentru a face performanță.

Am primit foarte multe mesaje. Toți mi-au urat multă baftă, să arăt de ceea ce sunt în stare. Am primit mesaje pozitive. Încerc să nu bag în seamă ceea ce este negativ și să iau doar partea pozitivă.  Am ținut cont și de acest aspect. Este important pentru mine că îi cunosc pe majoritatea dintre ei și sunt sigur că îi vor face adaptarea mult mai ușoară”, a spus și Ionuț Vînă.