Fotbal international

Borussia Dortmund, aproape de o tragedie aviatică! Cum a fost evitat accidentul în ultimele secunde

06.11.2018 | 14:36
Borussia Dortmund, aproape de o tragedie aviatică

Borussia Dortmund a fost aproape de o tragedie aviatică. Formaţia germană a plecat luni dimineaţă spre Spania, unde va juca împotriva lui Atletico Madrid în etapa a patra din Grupa A din UEFA Champions League. Jucătorii antrenaţi de Lucien Favre au trecut prin momente de spaimă la bordul avionului care i-a adus la Madrid.

Echipa mare a Borussiei Dortmund a zburat la bordul unul avion Airbus A320, în timp ce formaţia U19 a clubului, care va juca în UEFA Youth League, şi invitaţii VIP ai echipei s-au îmbarcat într-o aeronavă Boeing 737. Cele două aparate de zbor au zburat în paralel până la Madrid, iar cu doar câteva minute înainte de aterizare, controlorii de trafic aerian i-au anunţat pe piloţi că avioanele sunt aproape unul de altul.

Borussia Dortmund, aproape de o tragedie aviatică pe Aeroportul “Barajas”

Borussia Dortmund a fost aproape de o tragedie aviatică pe Aeroportul “Barajas”. Primul avion care a aterizat a fost cel în care se aflau jucătorii antrenaţi de Lucien Favre, însă nu a părăsit pista suficient de repede. A doua aeronavă, aflată la 600 de metri de aeroport a trebuit să amâne aterizarea în ultima clipă. Pilotul a fost obligat să urce de la altitudinea de 600 de metri la 1.250 în doar opt secunde.

După o întârziere de 30 de minute, avionul în care se aflau juniorii Borussiei Dortmund a aterizat în siguranţă pe Aeroportul “Barajas”. “Au fost câteva momente în care am trecut printr-o experienţă neplăcută, dar doar atât”, a declarat Michael Zorc. Directorul companiei Eurowings a anunţat că pasagerii nu s-au aflat în nici un moment în pericol. “Pasagerii nu s-au aflat în pericol în timpul zborului. Vom analiza acest incident pentru a afla cine a fost vinovat”, a precizat Florian Granzdorffer, purtătorul de cuvânt al companiei Eurowings.

Borussia Dortmund, aproape de o tragedie aviatică pe aeroportul
Borussia Dortmund, aproape de o tragedie aviatică pe aeroportul “Barajas”