Fotbal international

Borussia Dortmund, venituri impresionante! Nemţii au încasat 500 de milioane de euro într-un sezon

26.08.2018 | 17:23
Borussia Dortmund venituri impresionante Nemtii au incasat 500 de milioane de euro intrun sezon

Borussia Dortmund nu a strălucit în sezonul precedent din Bundesliga, dar formaţia care evoluează pe Signal Iduna Park se poate lăuda cu venituri de 536 de milioane de euro după stagiunea 2017-2018. Clubul antrenat în prezent de către Lucien Favre a renunţat la mai mulţi jucători importanţi, dar a terminat sezonul doar cu un profit de 28,6 milioane de euro.

Clubul din Bundesliga i-a vândut anul trecut pe Ousmane Dembele, Pierre-Emerick Aubameyang, Sven Bender, Emre Mor, Mikel Merino şi Marc Bartra. Tranzacţile au adus în conturile echipei 222,7 milioane de euro, ceea ce însumează puţin peste 40% dintre banii intraţi în club, în timp ce restul veniturilor au fost asigurate din vânzarea de bilete, sponsorizări, marketing, dar şi bonusuri de performanţă.

Borussia Dortmund a încasat peste 100 de milioane de euro pentru un jucător

Francezul Dembele a reprezentat marea lovitură a verii pentru Borussia Dortmund din prisma încasărilor după ce a fost achiziţionat de Barcelona cu 105 milioane de euro, plus alte bonusuri. Vârful care a obţinut Campionatul Mondial din 2018 alături de formaţia din Hexagon a ajuns pe Camp Nou în 2017 şi a absentat în prima parte a sezonului din cauza unei accidentări. Fostul jucător al lui Dortmund a marcat 6 goluri în 26 de meciuri în tricoul celor de la Barcelona, ultimul gol fiind înscris în poarta celor de la Real Valladolid în etapa a 2-a din sezonul 2018-2019.

Borussia Dortmund a avut un buget de 130 de milioane de euro pentru salarii, iar clubul a înregistrat o creştere de peste 100 de milioane de euro în ceea ce priveşte veniturile faţă de sezonul 2018-2019. Practic diferenţa dintre cele două sezoane este făcută de afacerea în care a fost implicat francezul de la Barcelona.

Pierre-Emerick Aubameyang a fost una dintre cele mai importante pierderi a celor de la Borussia Dortmund, dar nemţii au încasat 63 de milioane de euro pentru atacantul gabonez care evoluează  în acest moment la Arsenal în Premier League. Fotbalistul african a fost golgheterul echipei timp de cinci sezoane şi a adus un plus de aproximativ 50 de milioane de euro după ce a fost cumpărat cu 13 milioane de euro de la Saint-Etienne.

Borussia Dortmund a fost echipa cu cea mai mare medie de spectatori în ultimul sezon din Bundesliga, 81.000 de spectatori la fiecare meci, dar a încheiat doar pe locul al patrulea. Formaţia de pe Signal Iduna Park a cheltuit peste 100 de milioane de euro vara trecută pentru aducerea unor jucători precum Andrei Yarmolenko, Mahmoud Dahoud, Omer Toprak, Maximilian Philipp.

Formaţia antrenată de către Lucien Favre în acest sezon va debuta în Bundesliga într-o partidă de foc contra lui RB Leipzig. Partida se va disputa duminică, de la ora 19:00 şi este primul derby din noul sezon în campionatul Germaniei. Borussia Dortmund a avut mari emoţii în primul meci din noul sezon disputat în Cupa Germaniei contra lui Greuther Furth. Echipa lui Favre a reuşit egalarea în minutul 90+5 al partidei prin belgianul Axel Witsel, cel care a fost adus în această vară şi avea să obţină calificarea în turul următor al întrecerii datorită unui gol marcat Marco Reus în minutul 120 al jocului.