Sport

Drama unui fost cunoscut atacant al lui PSG. Infiltrațiile făcute de-a lungul carierei i-au distrus sănătatea. ”Am decis să-mi taie piciorul! Era singura soluție pentru a scăpa de calvar”

”Nu mai aveam viață”, spune Bruno Rodriguez, fostul atacant al lui PSG, acum în vârstă de 49 de ani. A acceptat amputarea piciorului pentru a scăpa de efectele numeroaselor infiltrații primite în timpul carierei.
22.03.2022 | 14:46
Drama unui fost cunoscut atacant al lui PSG Infiltratiile facute dea lungul carierei iau distrus sanatatea Am decis sami taie piciorul Era singura solutie pentru a scapa de calvar
ADVERTISEMENT

62 de goluri în 193 de meciuri de Ligue 1, cu prezențe, între altele, la Monaco, Bastia și PSG, a bifat Bruno Rodriguez în Ligue 1. Și 76 de reușite în 259 de partide dacă le punem la socoteală și pe cele din Ligue 2 sau la împrumuturile din Premier League și La Liga. Dar a plătit tribut metodelor de recuperare rapidă folosite în perioada carierei sale.

”Nu mai aveam viață. Era singura soluție pentru a pune capăt calvarului”, spune Bruno Rodriguez

Bruno Rodriguez s-a retras din activitate în 2005. Însă ultimul sezon în care jucase efectiv ca titular fusese 2002-03, la Ajaccio. În Corsica natală, Bruno fiind născut în Bastia.

ADVERTISEMENT

Deja era de domeniul trecutului epoca petrecută la Paris. În care obținuse locul 2, în 2000, pentru PSG, alături de Aliou Cissé, Édouard Cissé, Xavier Gravelaine, Ali Bernabia sau Christian Corrêa.

Aceasta și pentru că, poziția de atacant i-a adus numeroase intervenții la limită. Urmarea: lovituri, entorse. Și multe momente în care pentru a putea evolua s-a apelat la intervenții rapide. Și la infiltrații.

ADVERTISEMENT

Acestea aveau să-i dea bătăi de cap și după încheierea carierei. Dureri insuportabile la gleznă. Și chiar o tumoare benignă.

”În urma tuturor infiltrațiilor pe care le-am făcut de-a lungul carierei, a entorselor pe care le-am avut, nu-mi era deloc bine. Am încercat să găsim soluții și am reparat ce s-a putut.

ADVERTISEMENT

Dar acolo, mă durea prea mult. Eram în impas. Nu mai puteam face nimic, nu mai puteam conduce, nu mai puteam ieși. Nu a fost ușor. Ultimii ani nu au fost plăcuti

Nu mai aveam viață. Așa că am luat decizia să tăiem piciorul. Era singura soluție pentru a pune capăt calvarului”, a declarat fostul jucător al lui PSG pentru L’ Est Republicain.

ADVERTISEMENT

Vrea să tragă un semnal de alarmă

Acum, se bucură de sprijinul celor de la PSG. Și al Sindicatului jucătorilor. Spune că este bine din punct de vedere mental și este optimist.

Pentru că medicina a evoluat și poate să dcă o viață cvasi-normală. Cu o proteză. Și promite că se va implica să atragă atenția asupra cazului său. În beneficiul altor fotbaliști.

”Nu vreau să incriminez pe nimeni, dar nu era prea multă prevenție pe vremea mea. Infilitrațiile erau un lucru banal. Dacă măcar, exemplul meu poate fi folosit pentru a ajuta și alți jucători, mă voi implica”, spune Rodriguez.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Babasha, invitat la festivalul
Babasha, invitat la festivalul "Beach, Please!", după ce a fost huiduit pe scenă la concertul Coldplay
Milionara Diana Şucu vrea să se interzică manelele în România după ce Babasha...
Milionara Diana Şucu vrea să se interzică manelele în România după ce Babasha a cântat pe scenă cu Coldplay: „As spune DA,DA,DA!”
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Anca Molnar a plecat zâmbind din viață. Sfatul prețios pe care l-a lăsat...
Anca Molnar a plecat zâmbind din viață. Sfatul prețios pe care l-a lăsat în urma sa
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt...
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt distruși de durere: ”Îmi va fi atât de dor”
„Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei...
„Atunci am învățat «limba bătăii». Zâmbeam la milițieni și la mineri când ei mă loveau și mai tare”. Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care...
Pod spectaculos, vechi de 111 ani, demolat ilegal. Unde se afla construcția care îi fascina pe turiști