News

Bucureștenii sunt revoltați după suspendarea tramvaiului 41: „Am simțit că o să leșin până parcurg o stație”

03.07.2019 | 14:01
Bucurestenii sunt revoltati dupa suspendarea tramvaiului 41 Am simtit ca o sa lesin pana parcurg o statie

Linia de tramvai 41, cel mai eficient mijloc de transport pentru bucureștenii din Drumul Taberei, va fi suspendată timp de două luni în această vară, în perioada 29 iunie – 31 august. Asta pentru a înlesni lucrările de construire a Pasajului Ciurel peste Șoseaua Virtuții, dar și reabilitarea Pasajului Grant sau construcția stațiilor de metrou din Drumul Taberei. Pentru a nu bloca în totalitate traficul din zonă și tranzitul bucureștenilor spre locurile de muncă, STB a făcut mai multe linii de autobuz, printre care 641, cea care ar trebui să preia sarcina tramvaiului. Cu toate acestea, locuitorii din zonă s-au alăturat extrem de nemulțumiți și au luat cu asalt pagina de facebook a STB și și-au spus nemulțumirile.

Bucureștenii, revoltați după ce linia 41 a fost suspendată: „Este nevoie să găsiți soluții pentru o călătorie decentă”

O locuitoare din cartierul Giulești s-a plâns astfel de înghesuiala enormă din linia 641: „Stb, astazi a fost prima zi in care am circulat cu 641. Foarte rau a fost; oamenii care cu greu coborau se bucurau nespus, iar dintre cei care asteptau in statie (Turda, sensul de mers spre Piata Presei) nu au putut urca toti. Eu am fost pruntre cei norocosi care au putut urca, norocoasa pana s-au inchis usile si am dat de o caldura apasatoare si o atmosfera absolut irespirabila.”

Bucure;tenii, revoltați după ce tramvaiul 41 a fost suspendat *foto: captură facebook

Bucureșteanca a povestit și de faptul că în autobuzul în care s-a urcat nu exista aer condiționat: „De aglomeratie sau lipsa aerului conditionat nici nu mai zic….a fost una din putinele dati cand chiar am simtit ca o sa lesin pana parcurge o statie!! Destul de greu se putea urca si in tramvai cand acesta functiona, acum aproape ca e misiune imposibila. Stb, ati spus ca analizati si daca e nevoie suplimentati; eu am considerat necesar sa relatez – poate va intereseaza. Este nevoie sa gasiti solutii pentru a ne oferi o calatorie decenta; introduceti in circulatie si alte linii care sa nu parcurga traseul de la un capat la celalalt (ex: Virtutii – Piata Presei) etc. O zi buna va doresc!”

Bucure;tenii, revoltați după ce tramvaiul 41 a fost suspendat *foto: facebook Societatea Transport București

„Stăm ca idioții de 30-40 de minute!”

Obișnuiți cu faptul că tramvaiul 41 venea constant la orele de vârf la 3-4 minute, bucureștenii sunt acum extrem de nervoși de autobuzul care merge pe noua linie de autobuz: „Stam ca idioții de 30-40 de minute sa intram intr-un autobuz, la ora 7 dimineața. Iar cei care se inghesuie sa intre totusi stau ca sardelele si sunt sigura ca vor lesina pana la urmatoarea stație. De persoanele bătrâne, femei cu copii sau insarcinate ce sa mai zic? Drepturile le sunt încălcate pe banii lor. De Intarzieri la muncă nu mai spun….”

Bucure;tenii, revoltați după ce tramvaiul 41 a fost suspendat *foto: captură facebook

Un alt bucureștean este extrem de pesimist cu privire la linia 41. El susține că aceasta va avea soarta tramvaiului 5, cel care a fost închis în 2017 și nu a mai fost redeschis de atunci, devenind parcare pentru cei care lucrează în zona Aviatorilor – Pipera: „Cu alte cuvinte, dragi bucureșteni mai vedeti tramvaiul 41 când apare si tramvaiul 5. Am semnalat primăriei că linia de tramvai 5 a devenit parcare in zona Sky Tower si m-au blocat. Asta da administrație….Si dacă îi dă drumul liniei 41 până în noiembrie vom fi norocoși.”

Bucure;tenii, revoltați după ce tramvaiul 41 a fost suspendat *foto: captură facebook

Rămâne de văzut ce măsuri vor alege cei de la STB pentru a putea să facă mai eficient transportul public în zona de vest a Capitalei. Ce-i drept, închiderea tramvaiului 41 îi va afecta în mare măsură pe bucureștenii care stau în zona Drumul Taberei, Piața Lujerului, Ghencea sau Giulești.

Tags: