ADVERTISEMENT
News

București, în top la capitolul cazuri noi în ultima zi. Județul cu doar 6 îmbolnăviri

Autor: Adrian Baciu | 16.11.2020 | 15:29
București, în top la capitolul cazuri noi în ultima zi. Județul cu doar 6 îmbolnăviri
București, în top la capitolul cazuri noi în ultima zi. Județul cu doar 6 îmbolnăviri. Sursa foto: hepta.ro

București a fost din nou lider la capitolul cazuri noi în ultima zi, conform datelor oficiale. În țară a existat însă un județ cu doar 6 îmbolnăviri raportate de autorități.

ADVERTISEMENT

România a traversat o nouă zi cu foarte multe cazuri noi de COVID-19 raportate la numărul testelor efectuate: aproape 5.000 de îmbolnăviri din puțin peste 11.000 de teste.

În acest clasament nedorit, cel mai mare oraș al țării este urmat, la foarte mare distanță, de Constanța, Tulcea, Ilfov și Prahova.

București, din nou cele mai multe cazuri noi în ultima zi. Unde au fost doar 6 îmbolnăviri

Conform tradiției ultimelor săptămâni, Bucureștiul s-a situat din nou pe locul 1 la capitolul cazuri noi. Nu mai puțin de 999 de locuitori din Capitală au avut teste pozitive în a doua zi de weekend.

ADVERTISEMENT

În urma a 11.266 de teste efectuate la nivel național, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pe județe, situația este una similară ultimelor zile la capitolul ”cea mai afectată zonă”. Astfel, în București s-au înregistrat 999 de cazuri noi de Covid-19. Per total, Capitala se menține pe primul loc și în ceea ce privește numărul total de cazuri în pandemie: 50.986.

În comparație cu ultimele zile, celelalte județe au raportat mult mai puține cazuri, însă acest lucru are la bază numărul redus al testelor efectuate. Prin urmare, pe locul secund la numărul noi de cazuri este Constanța, cu 362 de pacienți infectați, urmată de Tulcea cu 273 și Prahova cu 272.

ADVERTISEMENT

Mult mai ferite de criza pandemică din ultima zi au fost județele Sălaj și Harghita, unde au fost raportate doar 6, respectiv 14 cazuri noi.

Care este situația în Sibiu, epicentrul pandemiei din acest zile

Sibiul, județ care și-a plasat în carantină reședința și încă trei localități, a anunța alte 220 de infectări. Multe cazuri pentru o zi de duminică au mai fost în Maramureș, Bihor, Arad și Timiș.

ADVERTISEMENT

Iată un top 10 al celor mai afectate județe din ultima zi.

  1. Bucureşti – 999 de cazuri noi
  2. Constanţa – 362 de cazuri noi
  3. Tulcea – 273 de cazuri noi
  4. Ilfov – 272 de cazuri noi
  5. Prahova – 272 de cazuri noi
  6. Maramureş – 258 de cazuri noi
  7. Bihor – 257 de cazuri noi
  8. Arad – 251 de cazuri noi
  9. Timiş – 244 de cazuri noi
  10. Sibiu – 220 de cazuri noi

În ceea ce privește rata de infectare, aceasta continuă să crească în mai multe județe. Sibiul se menține pe primul loc cu 8,83 de cazuri la mia de locuitori, în creștere față de duminică.

ADVERTISEMENT

Urmează în această ierarhie Cluj, cu 7,37 cazuri la mia de locuitori, Timiș cu 6.85, Ilfov 6,83, Brașov 6,21 și Alba cu o rată de infectare de 6,01. Și în Capitală se înregistrează o creștere. Dacă duminică rata de infectare era de 5,16 de cazuri la mia de locuitori, luni a ajuns la 5,6.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT