Sporturi

Bucureștiul chiar va avea Sală Polivalentă! Gabriela Firea a semnat actele! Costul URIAȘ al Arenei

25.07.2019 | 16:15
Bucurestiul chiar va avea Sala Polivalenta Gabriela Firea a semnat actele Costul URIAS al Arenei

Bucureștiul chiar va avea o Sală Polivalentă. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a semnat contractul pentru cea mai mare arenă de acest gen din România, care va avea aproximativ 20.000 de locuri. Primarul general a făcut anunțul pe pagina oficială de Facebook. Arena va costa nu mai puțin de 138 de milioane de euro. 

Gabriela Firea a comparat noua Sală Polivalentă din București cu AccorHotels Arena din Paris, care are o capacitate asemănătoare și care a găzduit finala Campionatului European de Handbal din 2018:

“Am semnat astăzi contractul de realizare a Sălii multifuncționale – Arena Polivalentă – cea mai mare sală de acest gen din România, cu o capacitate de 20 000 de locuri. Bucureștiul va avea, cât de curând, un spațiu ultramodern, la standarde europene, destinat atât evenimentelor culturale cât și celor sportive. Trustul de Construcții metropolitane va realiza proiectarea și execuția. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobați în Consiliul General al Municipiului București.

Arena Polivalentă va avea si 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 săli de conferințe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor exista și 5 terenuri de sport în aer liber.

Bucureștiul chiar va avea Sală Polivalentă! Gabriela Firea a semnat actele! Costul URIAȘ al Arenei
Bucureștiul chiar va avea Sală Polivalentă! Gabriela Firea a semnat actele! Costul URIAȘ al Arenei

Astfel, Arena Polivalentă va putea găzdui competiții de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrimă, volei, futsal, handbal, baschet, tenis, box, precum și alte gale sportive, iar pentru concerte și alte manifestări culturale se va putea amplasa o scenă în suprafață de circa 400 de metri pătrați.

Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcția și dotarea completă a arenei, iar proiectarea si execuția lucrărilor va dura 36 de luni.

Sala multifuncțională din București va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinţe şi congrese, dar va respecta și cerinţele federaţiilor naţionale sportive în vederea organizării de competiţii naţionale şi internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice.

Sala Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numărul de bilete vândute la evenimente”, a scris Firea.

Bucureștiul chiar va avea Sală Polivalentă! Gabriela Firea a semnat actele! Costul URIAȘ al Arenei
Bucureștiul chiar va avea Sală Polivalentă! Gabriela Firea a semnat actele! Costul URIAȘ al Arenei FOTO: Anunțul Primarului general pe Facebook

Actuala Sală Polivalentă din București, amplasată în zona parcului Tineretului, a fost construită în anul 1974 și are o capacitate de 5300 de locuri. În noua sală, capacitatea este de 4 ori mai mare, iar odată ce va fi construită, Bucureștiul ar putea intra în cursa pentru găzduirea unui turneu Final Four la handbal feminin, unul dintre obiectivele federației.

  • 138.000.000 de euro este costul noii Săli Polivalente
  • 20.000 de locuri va avea arena 

 

 

În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi:...
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi: "Nu se face fără"
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul...
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul pe care i l-a transmis soţia lui
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o...
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o au
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey