Bucureştiul poate rămâne fără turneul WTA în 2020! Când se ia decizia finală: “Am început să discutăm!” EXCLUSIV

EXCLUSIV FANATIK
Razvan Nicolae    Luana Martinescu   
în Tenis
22/07/2019, 17:56
Bucureştiul poate rămâne fără turneul WTA în 2020! Când se ia decizia finală: “Am început să discutăm!” EXCLUSIV EXCLUSIV FANATIK
Bucureştiul poate rămâne în 2020 fără turneul BRD Open (sursă foto: sportăictures.eu)

Bucureştiul poate rămâne în 2020 fără turneul BRD Open, competiţie care s-a disputat în ultimii ani la Arenele BNR. Duminică, Elena Rybakina a învins-o pe Patricia-Maria Ţig în finală, ceea ce ar putea să fie ultimul meci din istoria turneului bucureştean din circuitul WTA. În urmă cu trei ani, ţara noastră a pierdut şi BRD Năstase-Ţiriac Trophy, competiţie din circuitul ATP. FANATIK a aflat detalii legate de viitorul turnelui din Capitală, iar veştile nu sunt deloc bune.

Bucureştiul poate rămâne în 2020 fără turneul BRD Open. Deadline: luna septembrie

Anul 2020 ar putea să producă o mutare în circuitul WTA, iar Bucureştiul să nu mai organizeze turneul BRD Open. La câteva zeci de minute după ce Elena Rybakina se încorona campioană, factorii de decizie s-au întâlnit pentru a discuta viitorul competiţiei. Jeno Marky, proprietarul licenţei WTA pentru BRD Open, s-a întreţinut preţ de zeci de minute cu Dumitru Hărădău, directorul turneului bucureştean, şi cu Răzvan Itu, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

Jeno Marky vrea să mute turneul, aşa cum s-a întâmplat şi în primăvara acestui an. În februarie 2019, omul de afaceri nu a ajuns la o înţelegere cu FRT şi competiţia a fost la un pas să se mute la Budapesta, la fel cum s-a întâmplat şi cu BRD Năstase-Ţiriac Trophy. “Este vorba de garanţii, până în luna septembrie nu ştim nimic. Am început deja să purtăm discuţii. Nu se pune problema schimbării datei de disputare a turneului. Încercăm să facem tot posibilul ca turneul să se joace aici şi anul viitor. Despre acest lucru vorbim acum”, a declarat Răzvan Itu pentru FANATIK.

Reprezentantul BRD, Elena Rybakina şi Jeno Marky (sursă foto: sportpictures.eu)
Reprezentantul BRD, Elena Rybakina şi Jeno Marky (sursă foto: sportpictures.eu)

Motivele pentru care turneul BRD Open ar putea să nu mai fie organizat în Bucureşti

BRD Bucureşti Open este singurul turneu major organizat în România, iar iubitorii tenisului vin la Arenele BNR an de an pentru acest eveniment. Cu toate acestea, deţinătorul licenţei este nemulţumit de faptul că sunt vândute puţine bilete. Ce-i drept, în afară de meciurile româncelor, celelalte partide atrag din ce în ce mai puţini spectatori. Motivul este unul simplu. Turneul BRD Bucureşti Open este situat între sezonul de iarbă, imediat după Wimbledon, şi revenirea pe hard, cu multitudinea de competiţii care se dispută peste Ocean. Din acest motiv, multe dintre jucătoarele de top ezită să vină la Bucureşti.

Bucureştiul poate rămâne în 2020 fără turneul BRD Open (sursă foto: sportăictures.eu)
Bucureştiul poate rămâne în 2020 fără turneul BRD Open (sursă foto: sportăictures.eu)

Un alt aspect demn de luat în calcul este infrastructura. Cele mai importante meciuri se dispută pe un teren improvizat, în condiţiile în care Terenul Central, cea mai mare arenă din complex, este închis din 2015, neavând avizul ISU, şi a ajuns o ruină. În plus, Jeno Marky aşteaptă o ofertă mai bună, iar în cazul în care aceasta va veni, Bucureştiul poate să-şi ia adio de la ultimul turneu major de tenis.

Jucătoarele care au câştigat turneul WTA de la Bucureşti

  • 2014 – Simona Halep
  • 2015 – Anna Karolina Schmiedlova
  • 2016 – Simona Halep
  • 2017 – Irina-Camelia Begu
  • 2018 – Anastasija Sevastova
  • 2019 – Elena Rybakina
Închide ×