Life

Buncărul secret care a fost construit la Sinaia. Era folosit pentru ascunderea aurului României. “Este o zonă îngrădită și păzită”

Povestea buncărului secret de la Sinaia. Documentele CIA vorbesc despre el și despre faptul că ascunde 200 de tone de aur.
01.04.2024 | 08:12
Buncarul secret care a fost construit la Sinaia Era folosit pentru ascunderea aurului Romaniei Este o zona ingradita si pazita
Buncărul secret din Sinaia protejează comoara de aur a României. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

România nu duce deloc lipsă de peisaje și locuri spectaculoase. Unul dintre ele se află chiar la Sinaia și este un loc despre care nu a auzit multă lume. Construit în urmă cu zeci de ani, scopul buncărului secret din Sinaia era acela de a ascunde aurul României.

Sinaia, locul care adăpostește comoara de aur a României

Sinaia este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute zone din România. Aceasta atrage în fiecare an mii de turiști, atât din țară, cât și de peste hotare. Cu o istorie bogată în spate, Sinaia este una dintre locațiile care merită vizitată, măcar o dată în viață.

ADVERTISEMENT

Toți cei care ajung aici rămân surprinși de frumusețea peisajului natural. Însă, foarte puțini sunt cei care au auzit de buncărul secret din zonă sau de tunelul care duce până la Peleș.

În Sinaia, se află un buncăr construit în urmă cu zeci de ani. Despre el au vorbit până și documentele secrete. Acesta a fost realizat cu scopul de a proteja și de a ascunde aurul României.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentelor CIA care îl menționează, buncărul a fost construit chiar în anul 1941, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Realizarea unui asemenea loc a fost imperios necesară, dată fiind cantitatea mare de aur pe care o avea România, la acea dată.

Poate că nu multă lume știe, dar, la un moment dat, România a fost posesoare a 200 de tone de aur. O asemenea cantitate atrăgea ușor atenția inamicilor. Tocmai de aceea, a fost nevoie de un loc special pentru a o ascunde.

ADVERTISEMENT

Oficialii BNR neagă prezența unui astfel de buncăr în Sinaia

Locația buncărului este una secretă, așa că nu multă lume îl poate găsi. Documentele CIA vorbesc despre faptul că aici a fost ascunsă cantitatea uriașă de aur. Consilierul guvernatorului BNR a infirmat acest lucru.

Potrivit antena3.ro, toți oficialii care au primit întrebări legate de acest subiect au evitat cu diplomație să răspundă curiozităților. Deși americanii au precizat cu subiect și predicat că la acest buncăr s-a lucrat trei ani, oficialii refuză să vorbească sau să facă publice anumite detalii.

ADVERTISEMENT

În schimb, consilierul guvernatorului BNR a declarat că, la un moment dat, au fost în discuție mai multe zone care să protejeze cele 200 de tone de aur ale României. Printre variante s-au numărat mănăstirea Tismana și Târgu Jiu, orașul lui Constantin Brâncuși.

Potrivit declarațiilor făcute de Adrian Vasilescu pentru antena3.ro, comoara de aur a României a fost readusă la Banca Națională. Însă, localnicii din Sinaia sunt de părere că o mare parte din aur încă este în zonă, căci sunt anumite locații care beneficiază de o pază sporită.

ADVERTISEMENT