Life

Destinația de vacanță adorată de mulți români care rămâne fără localnici. ”Imposibil să trăiești aici”

Locația perfectă pentru călătorii și iubită de români care nu mai are localnici. Traiul devine insuportabil în această zonă.
30.03.2024 | 16:21
Destinatia de vacanta adorata de multi romani care ramane fara localnici Imposibil sa traiesti aici
Locația perfectă pentru călătorii și iubită de români care nu mai are localnici. Traiul devine insuportabil în această zonă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Destinația de vacanță adorată de mulți români care rămâne fără localnici. Autoritățile consideră că este imposibil să trăiești aici din cauza valului mare de turiști care iau la pas orașul, indiferent de sezon și vreme.

Locația perfectă pentru călătorii și iubită de români care nu mai are localnici. Traiul devine insuportabil în această zonă

Locația perfectă pentru călătorii și iubită de români care nu mai are localnici. Traiul devine insuportabil în această zonă și foarte multe persoane au tendința să își caute locuințe în altă parte pentru a avea liniște.

ADVERTISEMENT

Primarul din Dubrovnik, Croația, Mato Frankovic, a declarat pentru Reuters că localitatea este sufocată de oameni care vin din toate părțile lumii. Din păcate, majoritatea localnicilor nu privesc cu ochi buni aglomerația de pe străzi.

Foarte mulți aleg să plece pentru că numărul mare de turiști a dus la creșterea chiriilor din oraș. În momentul de față, localnicii ocupă numai 30% din casele din centrul localității, care atrage foarte multe persoane, inclusiv români.

ADVERTISEMENT

„Tinerii vor pleca de la noi, vor pleca în alte locuri, pentru că va fi imposibil să trăiești în Dubrovnik”, a spus edilul, mai arată sursa menționată mai sus. „Vom proteja fundațiile istorice ale orașului”, a mai adăugat primarul.

Mai mult decât atât, Mato Frankovic a mai subliniat că va permite localnicilor să trăiască și să petreacă timp în fundațiile istorice din Dubrovnik. În aprilie se așteaptă să se adopte un regulament care să interzică noi autorizații de închiriere în Centrul Vechi și în zona înconjurătoare.

ADVERTISEMENT

Măsura face parte din obligația orașului de a respecta anumite reguli stabilite de UNESCO. Într-o situație similară cu Croația este și Portugalia care a luat deja măsuri pentru a reduce prețurile locuințelor.

Ce măsuri au luat autoritățile din Dubrovnik

Autoritățile din Dubrovnik au luat deja măsuri în această privință, după ce au semnalizat numărul mare de turiști care ajung în oraș. Politicienii au început să cumpere apartamente care urmează să fie oferite familiilor tinere în baza unui contract de închiriere.

ADVERTISEMENT

Acesta se va semna pe o durată de 10 ani și va interzice închirierea pe termen scurt a apartamentelor în clădirile de apartamente mari. În 2018, autoritățile au limitat numărul de turiști din croaziere la 4.000 de persoane în același timp.

ADVERTISEMENT