Sporturi

Buzărnescu, sfătuită să dea în judecată turneul de la Montreal! Bouchard a câștigat așa o avere

10.08.2018 | 21:08
Buzarnescu sfatuita sa dea in judecata turneul de la Montreal Bouchard a castigat asa o avere

Buzărnescu, sfătuită să dea în judecată turneul de la Montreal! Accidentarea suferită de Mihaela Buzărnescu la Montreal, în meciul cu Elina Svitolina, o entorsă de gradul trei, vine în momentul în care românca traversa cea mai bună perioadă a carierei. Și o obligă, practic, să ia o pauză prelungită, din cauza căreia va pierde Cincinnati, New Heaven și, cel mai dureros, US Open.

Iar organizatorii Rogers Cup au o parte importantă din vină pentru problemele pe care acum le are Miki. O dată pentru că s-a cerut continuarea partidei, deși nu se mai putea juca în condiții de siguranță, după ce stropii de ploaie au început să cadă la Montreal. Românca solicitase întreruperea jocului, dar a fost ignorată de arbitrul de scaun. Iar accidentarea a venit doar câteva minute mai târziu.

buzărnescu, sfătuită să dea în judecată turneul de la montreal 2
Mihaela Buzărnescu a efectuat o analiză medicală completă după accidentare.

Buzărnescu, sfătuită să dea în judecată turneul de la Montreal! Svitolina i-a acuzat pe organizatori

Dar, și mai grav, Mihaela Buzărnescu a fost nevoită să aștepte minute bune, cu dureri insuportabile, până când un fizioterapeut a ajuns în zona respectivă pentru a încerca să o ajute. Această problemă a fost observată și reclamată chiar de adversara româncei din partida din turul 2 de la Rogers Cup, Elina Svitolina. Jucătoarea din Ucraina a povestit cum au decurs lucrurile.

“Am văzut imediat că este foarte, foarte serios. Nu puteam face nimic, eu sau arbitrul de scaun. Mi s-a parut ca au trecut ani pâna a ajuns cineva. Glezna se umfla din ce în ce mai mult, la fiecare secundă. Este greu să vezi. Este greu să treci prin ce a trecut ea, cu siguranță. Este senzația cea mai rea pentru orice sportiv să se accidenteze atât de rău.

Îi este greu fizioterapeutului să ajungă mai repede, dar cred că ar trebui să avem câțiva oameni cu calificare medicală tot timpul la teren pentru că eu sau arbitrul de scaun nu știm ce să facem în astfel de situații, când accidentările sunt atât de serioase ca asta. Când mai e și sânge… Mi s-a facut pielea de găină. De exemplu, dacă face cineva un atac de cord. Trebuie să acționezi în următorul minut, nu cum a fost, cinci, șase minute le-a luat să ajungă”, a declarat Svitolina.

Buzărnescu, sfătuită să dea în judecată turneul de la Montreal! Bouahard a luat două milioane de euro!

Ajunge cazul Mihaelei Buzărnescu în instanță? Pe Twitter, foarte mulți useri o îndeamnă pe Mihaela Buzărnescu să dea în judecată turneul canadian și pe organizatori. Ba chiar mai mult, amintesc și de un caz petrecut la US Open, în urmă cu trei ani, cu Eugenie Bouchard în centrul atenției. Din cauza podelei alunecoase, jucătoarea din Canada a căzut și s-a accidentat în vestiar. Nu a mai putut să joace, s-a retras, iar apoi i-a dat în judecată pe organizatori.

Ajunge cazul Mihaelei Buzărnescu în instanță? La Bouchard a fost o decizie bună! Judecătorii au decis că a fost vorba despre o vină de 75 de procente a organizatorilor, pentru că au lăsat podeaua într-o stare nepotrivită și 25% vina jucătoarei, pentru că nu a fost suficient de atentă pentru a evita. A primit, în cele din urmă, despăgubiri în valoare de aproximativ două milioane de dolari. Ulterior, însă, accidentările au continuat pentru Bouchard, care nu și-a mai revenit niciodată la forma din acea perioadă.