Fotbal international

CALCULE. Cum se mai pot califica în “16-imile” UEL Steaua şi Astra

UPDATE 04.11, ora 08:30 | www.fanatik.ro îţi prezimtă în continuare cum pot merge Steaua şi Astra mai departe în Europa League. Situaţia din acest moment nu le este deloc favorabilă...
04.11.2016 | 09:02
CALCULE Cum se mai pot califica in 16imile UEL Steaua si Astra

UPDATE 04.11, ora 08:30 | www.fanatik.ro îţi prezimtă în continuare cum pot merge Steaua şi Astra mai departe în Europa League. Situaţia din acest moment nu le este deloc favorabilă reprezentantelor noastre. 

CUM SE POATE CALIFICA STEAUA

Se mai joacă: Steaua – Osmanlispor şi Zurich – Villarreal (etapa 5), Villarreal – Steaua şi Osmanlispor – Zurich (etapa 6)

*Dacă ia şase puncte din ultimele două meciuri.

*Dacă o bate pe Osmanlispor la minimum trei goluri diferenţă sau cu 2-0 şi face egal cu Villarreal, iar Zurich câştigă meciurile sale.

*Dacă face egal cu Osmanlispor şi o bate pe Villarreal, iar spaniolii remizează în meciul cu Zurich şi elveţienii sunt învinşi în ultima etapă de Osmanlispor.

stttt

CUM SE POATE CALIFICA ASTRA

Se mai joacă: Austria Viena – Astra şi AS Roma – Plzen (etapa 5), Astra – AS Roma şi Viktoria Plzen – Austria Viena (etapa 6)

*Dacă ia şase puncte din ultimele două meciuri.

*Dacă o bate pe Austria Viena şi face egal cu AS Roma, iar Plzen şi Austria Viena remizează în ultima etapă

*Dacă o bate pe Austria Viena şi pierde cu AS Roma, iar Plzen pierde pe Olimpico şi câştigă în ultima etapă cu Austria Viena

*Dacă face egal cu Austria Viena şi câştigă cu AS Roma, iar Plzen pierde pe Olimpico şi câştigă în ultima etapă cu Austria Viena

assss


Steaua joacă de la ora 22:05 meciul retur cu Zurich din Liga Europa. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf a adunat doar 2 puncte în primele trei etape şi e ultima în grupa L. Meciul din Elveţia e cel al ultimei şanse pentru Steaua, care trebuie să bată ca să se califice. 

În tur, Steaua a încheiat la egalitate, 1-1, pe Arena Naţională. Roş-albaştrii au deschis scorul prin Golubovic în minutul 63, însă Zurich a egalat pe final de meci prin Kone.

Calculele calificării sînt complicate cu 3 meciuri de disputat. Steaua are nevoie de două victorii şi un egal pentru a merge sigur mai departe. E posibil ca echipa lui Reghe să se califice şi cu două victorii.

Crucial devine astfel meciul din retur cu Zurich. Elveţienii au 4 puncte în acest moment şi dacă Steaua va cîştiga, urcă pe locul 3.

Clasament:

l

Avem nevoie de Villarreal

Osmanlispor a încheiat la egalitate, 2-2 cu Villarreal şi are tot 4 puncte după 3 meciuri. Sperăm ca turcii să nu cîştige în Spania în retur. De preferat ar fi să piardă. În cazul în care Osmanli scoate un egal în Spania, Steaua va egala la puncte echipa turcă cu o victorie în Elveţia.

În acest caz, Steaua şi Osmanlispor vor juca meciul decisiv pentru calificare la Bucureşti, în penultima etapă. La meciul direct, turcii stau bine, 2-0 în tur. Echipa lui Reghe e obligată să cîştige şi cu Osmanlispor.

Dacă Steaua va învinge Zurich şi Osmanlispor adună 8 puncte. Cazul ideal ar fi ca Villarreal să învingă şi Zurich şi Osmanlispor, astfel ambele ar rămîne cu 4 puncte şi Steaua s-ar califica înainte de ultima etapă.

În cazul în care Steaua are 8 puncte înainte de ultima etapă şi Osmanlispor are cel puţin 5 puncte, atunci roş-albaştrii au nevoie de un punct din deplasarea de la Villarreal. Chiar dacă Zurich ar avea 5 puncte înainte de ultima etapă, nu ar mai putea depăşi Steaua în acest scenariu din cauza meciurilor directe. Dacă Steaua pierde la Villarreal, atunci Osmanli trebuie să nu cîştige cu Zurich în Turcia.

Dacă Zurich pierde cu Steaua, atunci e obligată să învingă Villarreal şi Osmanlispor să treacă mai departe. Aşadar, şansa roş-albaştrilor e să bată următoarele două meciuri.