News

Calendar Evaluare Naţională 2020. Anunţ important pentru elevi şi profesori. Examenele se vor desfăşura în perioada 15 – 18 iunie

30.08.2019 | 11:15
Calendar Evaluare Nationala 2020 Anunt important pentru elevi si profesori Examenele se vor desfasura in perioada 15  18 iunie

Calendarul pentru examenele de Evaluare Naţională 2020 a devenit oficial. Acesta a fost publicat în Monitor, cu semnătura ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz. Sunt câteva date de care trebuie să țineți cont dacă sunteți implicați în această testare. Astfel, elevii care acum intră în clasa a VIII-a vor susține examenele în perioada 15 – 18 iunie. Calendarul final al probelor din acest an respectă datele discutate în ședința Comisiei de Dialog Social a Ministerului.

Calendar Evaluare Naţională 2020

Sunt mai multe modificări pe care Ministerul Educației le-a adus pentru examenul din 2020. De exemplu, anul acesta se schimbă diferența dintre nota de la contestații și nota inițială pornind de la care lucrarea unui elev intră în a treia corectare și notare: instituția a scăzut la 1 punct (de la 1,5 puncte cât era până acum) diferența dintre cele două note, diferență care trimite lucrarea în evaluarea finală.

De remarcat că ordinul privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 a fost publicat în Monitorul Oficial joi seara, 29 august. Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții gimnaziului la finalizarea clasei a VIII-a, iar nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la intrarea în liceu. FANATIK îţi prezintă întregul calendar al examenului.

Calendar Evaluare Naţională 2020. Evaluare Națională
Ministerul Educației a adus câteva modificări examenului. Sursa foto – facebook

Anunţ important pentru elevi şi profesori

Astfel, în perioada 2 – 5 iunie 2020 are loc înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Națională 2020. Tot pe 5 iunie 2020, elevii de clasa a VIII-a termină școala. Pe 15 iunie 2020 se desfăşoară primul examen, cel pentru Limba şi literatura română, probă scrisă. Pe 17 iunie, Matematică, examen scris. O zi mai târziu, Limba şi literatura maternă, de asemenea, examen scris. Pe 22 iunie are loc afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00).

Pe 27 iunie se face afișarea rezultatelor finale. Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul Educației va menține nota 5 ca limită pentru admiterea la liceu în 2020. Învățământul profesional ar urma astfel să devină obligatoriu pentru elevii care dau Evaluarea Națională anul acesta și nu obțin media de admitere 5, necesară intrării la liceu.