Sporturi

Calendarul Turului ciclist al Italiei 2018: programul şi traseul “Il Giro”

27.04.2018 | 19:16
Calendarul Turului ciclist al Italiei 2018 programul si traseul Il Giro

“Il Giro” 2018 se anunţă o competiţie extraordinară. La start sunt nume grele ale acestui sport, care se vor duela în Turul Italiei. Această ediţie a turului ciclist al Italiei are un calendar foarte interesant, startul fiind dat în Israel. Vezi mai jos calendar Turul ciclist al Italiei 2018 şi cele mai tari informaţii despre Giro.   

Prima etapă va avea loc pe data de 4 mai la Ierusalim, unde se va desfăşura un contratimp individual de 9,7 kilometri. Caravana va mai rămâne în Israel pentru încă două etape, între Haifa şi Tel Aviv, respectiv Be’er Sheva şi Eilat.

Calendar Turul ciclist al Italiei 2018

Abia apoi, caravana din turul ciclist al Italiei se va întoarce în “Cizmă”. Va fi spectacol în munţii Italiei, prima etapă cu finiş în căţărare fiind pe Etna. Show-ul va continua pe legendarele căţărări din “Il Giro”: Gran Sasso D’Italia, Monte Zoncolan, Pratonevoso, Cervinia. 

Turul Italiei se va încheia la Roma, într-o etapă de plat în care se vor face mai multe tururi de circuit. O etapă interesantă se anunţă şi cea de la Imola, pe legendarul circuit de Formula 1. Giro se va încheia pe data de 27 mai în capitala Italiei.

Traseul Turului ciclist al Italiei 2018 – Il Giro

Câştigătorul de anul trecut, Tom Dumoulin, va avea concurenţă puternică. În “Giro” vine după mulţi ani câştigătorul din Turul Franţei din 2013, 2015, 2016 şi 2017, Chris Froome. Aflat în centrul unui scandal de dopaj, englezul este mare favorit în turul ciclist al Italiei. Alţi rutieri cu pretenţii la clasamentul general sunt: Simon Yates, Fabio Aru, Thibaut Pinot, Esteban Chaves, Miguel Ángel López.

Aşa cum era de aşteptat, traseul Turului Italiei va fi unul foarte dificil pentru rutieri. Ca şi în ultimii ani vom avea multe etape sinuoase şi căţărări legendare de străbătut. Pentru ediţia actuală, moto-ul este “Amore Infinito”, “Dragoste Infinită”. Toate etapele din Turul Italiei se vor putea urmări în direct pe postul Eurosport începând cu data de 4 mai. Cele mai noi informaţii, rezultate şi clasamente vor putea fi aflate pe FANATIK.RO.

Traseu şi calendar Turul ciclist al Italiei 2018: 

Il Giro 2018
Calendarul şi traseul din Turul Italiei 2018