Sport

Calificări MP al Chinei. Live Video. Valtteri Bottas pleacă din pole position. Hamilton e al doilea pe grila de start

13.04.2019 | 10:07
Calificari MP al Chinei Live Video Valtteri Bottas pleaca din pole position Hamilton e al doilea pe grila de start

Sâmbătă, 13 aprilie, cu începere de la ora 09:00 se desfășoară calificările  la Shanghai pentru MP al Chinei la Formula 1, cea de-a treia cursă din sezonul 2019, dar fapt mult mai important, aceasta va fi cursa cu numărul 1000 din istoria celei mai importante competiții automobilistice. China are așadar deosebita onoare de a fi gazda acestui eveniment jubiliar.


UPDATE /  Liderul clasamentului general, Valtteri Botas, pilotul celor de la Mercedes a dat lovitura la Shanghai și aobținut cel mai bun timp în calificări. Finlandezul va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei, cursă care se va desfășura duminică, de la 09.00. De remarcat că circuitul de la Shanghai va însemna totodată cursa cu numărul 1000 din istoria Formulei 1.

Lewis Hamilton, colegul lui Botas de la Mercedes, a obținut al doilea timp la Shanghai, în timp ce de pe poziția a treia a grilei va pleca pilotul lui Ferrari, Sebastian Vettel. Noua senzație a Formulei 1, Charles Leclers va începe cursa de pe locul 4.

Grila de start: 


Calificări MP al Chinei LIVE Stream ONLINE Digi Sport și Telekom Sport

Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 09:00 sunt programate calificările pentru MP al Chinei, pe circuitul de la Shanghai. Cursa propriu zis va avea loc duminică, 14 aprilie. Atât calificările cât și cursa vor putea fi vizionate pe Digi Sport și pe Telekom Sport în direct, iar dacă nu aveți această posibilitate, puteți accesa site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări desfășurarea calificărilor în format LIVE VIDEO.

Așa cum era de anticipat actualul sezon de Formula 1 se va reduce doar la duelul celor doi constructori, Mercedes și Ferrari, care domină net celelalte echipe la acest capitol și, implicit, în acest fel rivalitatea se resfrânge și nivelul piloților, respectiv tandemul Lewis Hamilton și Valtteri Bottas la Mercedes și Sebastian Vettel și Charles Leclerc la Ferrari, ultimul fiind o surpriză foarte plăcută chiar de la al doileaMP al anului, în Bahrain, unde a câștigat primul pole-position din carieră.

Calificări MP al Chinei. Charles Leclerc este revelația începutului de an, pilotul de la Ferrari reușind un pole position în Bahrain
Calificări MP al Chinei. Charles Leclerc este revelația începutului de an, pilotul de la Ferrari reușind un pole position în Bahrain

Primul MP din istoria Formulei 1 a avut loc în 1950

Istoria Formulei 1 a început în 1950 în Marea Britanie, la Silverstone, dar la acea vreme nu se concura decât la categoria piloți, nu exista și categoria constructori. Aceasta a intrat în competiție abia în anul 1958. În 1950 competiția a avut doar 7 etape, față de triplu care este în prezent și primul campion a fost un italian, Giuseppe Farina, la bordul unui Alfa Romeo.

El a fost urmat atunci de celebrul argentinian Juan Manuel Fangio, care avea să câștige în următorii ani cinci titluri, fiind recordmanul în materie până la apariția germanului Michael Schumacher, care în perioada anilor 90-2000 avea să obțină de șapte ori titlul mondial, fiind și la această oră recordmanul Formulei 1. Pe Juan Manuel Fangio l-a egalat între timp actualul lider mondial, britanicul Lewis Hamilton.