News

Când ar putea călători românii în SUA fără vize. Apelul ambasadorului american în România

Ambasadorul SUA îndeamnă românii să reînnoiască vizele pentru a călători cât mai curând fără acestea pe continentul american
09.02.2024 | 16:24
Cand ar putea calatori romanii in SUA fara vize Apelul ambasadorului american in Romania
Românii sunt to mai aproape de călătoria în SUA fără vize. Reînnoirea celor emise deja, ar putea reduce rata de refuz. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii ar putea călători fără vize în SUA dacă îndeplinesc anumite condiții în următoarea perioadă. Kathleen Kavalec, reprezentantul diplomatic al Statelor Unite în România, încurajează cetățenii români care dețin vize pentru SUA să și le prelungească, deoarece acest demers ar contribui la atingerea obiectivului de reducere a nivelului de respingere.

Reînnoirea vizelor, un pas crucial pentru reducerea ratei de refuz pentru România

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, încurajează cetățenii români care dețin viză pentru Statele Unite să emuleze exemplul premierului Marcel Ciolacu și să le reînnoiască, deoarece aceasta ar putea contribui la atingerea obiectivului de reducere a ratei de respingere a vizelor până la un nivel care să permită includerea României în programul Visa Waiver.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru Digi24, Ambasadoarea Kavalec a fost întrebată despre perspectivele includerii României în programul Visa Waiver, care elimină cerința de viză pentru turiștii care călătoresc în scop turistic în Statele Unite. România este una dintre puținele țări membre UE ai căror cetățeni trebuie să solicite o viză pentru a călători în SUA.

„Sunt mulți oameni care și-au reînnoit vizele, prim-ministrul a fost aici săptămâna trecută pentru a-și reînnoi viza. Așadar, sper că spectatorii noștri își vor reînnoi vizele, dacă le au deja, sau vor aplica, dacă plănuiesc o călătorie. Și asta ne va ajuta să atingem obiectivul pe care ambele ţări doresc să îl atingă.

ADVERTISEMENT

Și, în același timp, vreau să spun, că noi, ca prieteni ai României, suntem încântați să vedem că România a făcut progrese în Schengen, pe care l-am susținut foarte mult și îl vom susține în continuare. Așadar, vrem ca parteneri și prieteni să facem tot ce putem pentru a vă sprijini și a vă ajuta să atingeți obiectivele comune pe care le avem pentru democrațiile noastre.”, a spus ambasadoarea SUA pentru Digi24.

România, pe drumul cel bun către visul american

În ultimul an, această rată de refuz s-a îmbunătățit semnificativ, în special după lansarea unei campanii comune cu SUA pentru conștientizarea și informarea publicului cu privire la procedurile corecte de solicitare a vizelor.

ADVERTISEMENT

În anul fiscal 2023, România a înregistrat o rată de respingere de 8,79%, cea mai mică din istoria relațiilor sale cu SUA, dar pragul pentru includerea în programul Visa Waiver este de 3%.

În ceea ce privește perspectivele pentru vizele românești, Kathleen Kavalec a mai afirmat că SUA continuă să lucreze cu autoritățile române pentru a rezolva această problemă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Kathleen Kavalec a fost precaută în a oferi un termen pentru eliminarea vizelor pentru SUA și a avertizat că nimic nu este garantat, însă este ușor de obținut o viză. Ambasadoarea a subliniat și că eforturile pentru facilitarea călătoriilor și a menționat că recent, cântăreața Inna a obținut o viză și va avea un turneu în SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: