Life

Ce acte îți trebuie pentru a călători în SUA. Cum se obține viza pentru America

Care sunt documentele necesare pentru a intra în SUA. Care este modalitatea prin care poți avea o viză pentru acest continent.
02.01.2024 | 16:45
Ce acte iti trebuie pentru a calatori in SUA Cum se obtine viza pentru America
Care sunt documentele necesare pentru a intra în SUA. Care este modalitatea prin care poți avea o viză pentru acest continent. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce acte îți trebuie pentru a călători în SUA. Cum se obține viza pentru America. Procesul nu este unul foarte dificil, însă sunt necesare foarte multe lucruri pentru a putea merge fără nicio problemă peste Ocean.

Care sunt documentele necesare pentru a intra în SUA. Care este modalitatea prin care poți avea o viză pentru acest continent

Care sunt documentele necesare pentru a intra în SUA. Care este modalitatea prin care poți avea o viză pentru acest continent. Această viză nu mai este necesară din 2025, dar până atunci trebuie să acorzi o deosebită atenție întregului demers.

ADVERTISEMENT

Printre actele care trebuie să se depună la dosar se numără: formularul DS-160 care se completează și se depune în mediul online. Acesta înlocuiește formularul de solicitare pentru eliberarea unei vize, o fotografie făcută în ultimele 6 luni.

De asemenea, românii mai au nevoie de un pașaport cu dată de valabilitate care să depășească cu cel puțin 6 luni perioada în care intenționezi să stai în SUA, programare la interviu și orice alte documente justificative care crezi că susțin informațiile cerute în cadrul interviului.

ADVERTISEMENT

Acestea pot fi extrasul de cont, hârtia care conține confirmarea de cazare de la hotel și biletul de întors în România. În plus, autoritățile mai pot cere de la oamenii care doresc o viză pentru Statele Unite ale Americii și chitanța care arată că s-a plătit taxa de viză.

Care sunt pașii pentru obținerea vizei pentru SUA

Pașii pentru obținerea vizei pentru SUA sunt foarte mulți la număr, dar nu sunt deloc complicați. În primul rând, cei interesați trebuie să își facă un cont online prin accesarea paginii USTravelDocs. Acesta permite începerea procesului de solicitare și programarea interviului.

ADVERTISEMENT

E foarte important să completezi cu mare atenție informațiile solicitate, inclusiv selectarea tipului de viză și a metodei de plată. În al doilea rând, cetățenii care vor să plece peste Ocean trebuie să plătească taxa de viză.

Plata pentru taxa de viză pentru SUA variază în funcție de tipul acesteia și se face în lei, la cursul consular. Opțiunile de plată includ cash la Banca Transilvania sau prin servicii cum ar fi: mobile banking, internet banking sau APM BT Express pentru clienții BT.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oamenii trebuie să completeze formularul DS-160, care este un document esențial. Se scrie detaliat și cu atenție. De asemenea, este bine să te asiguri că ai la îndemână o fotografie conform cerințelor, care va fi încărcată în formular.

Următorul pas este programarea la interviu care trebuie să se facă cu cel puțin trei luni înainte de data planificată pentru călătorie. În aceeași notă, românii trebuie să știe că numărul de reprogramări posibile este limitat.

Așadar, asigură-te că respecți data stabilită pentru interviu. Prezentarea la Ambasada SUA la data programată este esențială. Nu întârzia și asigură-te că ai la tine pașaportul valabil pentru cel puțin șase luni de la data întoarcerii în țară.

Ai grijă să nu uiți nici de fotografia necesară, confirmarea formularului DS-160 și chitanța taxei de viză la tine. În ziua interviului, e esențial să ai o ținută decentă. Pregătește-te pentru procedura de amprentare și pentru interviul care poate fi în română sau în engleză.

Întrebările primite de solicitant în cadrul interviului pot viza scopul călătoriei sau detalii suplimentare legate de solicitant. La final oamenii primesc informații cu privire la aprobarea sau respingerea vizei. Dacă se aprobă, atunci viza va fi eliberată în aproximativ trei zile lucrătoare.

ADVERTISEMENT