Life

Când are loc Echinocțiul de primăvară 2024. Ce trebuie să faci atunci cu plantele din casă dacă vrei să ai noroc tot restul anului

Tradiții și superstiții legate de Echinocțiul de primăvară, în 2024. Ce nu trebuie să faci, sub nicio formă, în această zi.
19.03.2024 | 09:12
Cand are loc Echinoctiul de primavara 2024 Ce trebuie sa faci atunci cu plantele din casa daca vrei sa ai noroc tot restul anului
Ce nu este bine să faci în ziua Echinocțiului de primăvară. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Echinocțiul de primăvară este unul dintre cele mai importante evenimente care marchează începutul primăverii astronomice. Începând de la această dată, timp de aproape 92 de zile, ne vom bucura de primăvară, iar ziua va deveni din ce în ce mai mare.

Când are loc Echinocțiul de primăvară în 2024

Cu toții știm că Echinocțiul este un fenomen care are loc de două ori pe an, primăvara, respectiv toamna. Deși se întâmplă anual, acesta nu se produce mereu la aceeași dată, iar explicația este una simplă. Anul tropic nu coincide cu cel calendaristic.

ADVERTISEMENT

Echinocțiul marchează începutul oficial al primăverii. Odată cu acest fenomen, ziua va începe să fie mai lungă, iar noaptea din ce în ce mai scurtă. În timp ce în emisfera nordică are loc echinocțiul de primăvară, în cea sudică se produce echinocțiul de toamnă.

În momentul în care se produce Echinocțiul de primăvară, Soarele traversează ecuatorul ceresc. În acest punct, durata zilei va fi egală cu durata nopții. Tot atunci, pentru întregul Glob, soarele vă răsărit la est și va apune la vest.

ADVERTISEMENT

Potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, în 2024, echinocțiul de primăvară va avea la pe data de 20 martie, la ora 5:06. Aceste fenomen nu este important doar din punct de vedere astronomic, ci legate de el sunt și o mulțime de tradiții și superstiții.

Tradiții și superstiții de care să ții cont în ziua Echinocțiului de primăvară

Așa cum îi spune și numele, Echinocțiul de primăvară marchează renașterea. Este punctul în care primăvara își intră în dreptul și totul revine la viață. Tot acum, se spune că începe și anul agrar, momentul în care gospodarii pot trece la muncile de primăvară.

ADVERTISEMENT

În unele zone, pentru a avea culturi bogate, copiii băteau cu bețe în pământ pentru a alunga vremea rea și frigul. În alte zone, se împodobeau cu flori crengile copacilor, apoi se pleca la colindat din casă în casă.

Pentru a alunga iarna și pentru a primi cu brațele deschise primăvara, gospodarii aprindeau focul pe dealuri. Se spune că în ziua Echinocțiului de primăvară nu este deloc bine să te cerți, dacă vrei să ai armonie și pace tot sezonul.

ADVERTISEMENT

Este foarte important ca în această zi să ai mare grijă de plante. Dacă le faci rău, mai ales voit, se spune că tot răul cauzat lor se va întoarce împotriva ta. Tocmai de aceea, acum este momentul să fii mai protectiv ca niciodată cu plantele tale.

Echinocțiul de primăvară ar trebui să reprezinte pentru toată lumea o perioadă de pace și armonie. Nu doar natura trece prin schimbări radicale, ci și oamenii. Cu toții vor începe să se bucure mult mai mult de soare, de vreme bună și de energia primăverii.

ADVERTISEMENT