News

Prognoza meteo pentru 18 – 31 martie. Când se schimbă vremea și în ce regiuni vor fi temperaturi de 20 de grade

Prognoza meteo pentru 18 - 31 martie. ANM anunță cum va fi vremea, în România, în următoarele două săptămâni. Când se va încălzi
18.03.2024 | 14:12
Prognoza meteo pentru 18  31 martie Cand se schimba vremea si in ce regiuni vor fi temperaturi de 20 de grade
Prognoza meteo pentru 18 - 31 martie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 18 – 31 martie. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea, în întreaga țară, în următoarele două săptămâni. După ultimele zile în care temperaturile au fost oscilante, vom afla ce ne așteaptă spre finalul lunii martie.

Prognoza meteo pentru 18 – 31 martie. Când se încălzește vremea

Meteorologii spun că situația nu se va schimba prea mult. În continuare, vremea va fi schimbătoare în majoritatea regiunilor. Ba chiar, pentru următoarele două zile se anunță valori termice mult mai scăzute decât în ultima perioadă, urmând ca apoi să se înregistreze o nouă încălzire a vremii.

ADVERTISEMENT

În Banat, luni și marți, pe 18 și 19 martie, valorile termice vor fi în scădere și nu vor mai trece de 10 grade. Ulterior, vremea se va schimba, urmând să fie înregistrate valori de până la 18…20 de grade.

O nouă răcire a vremii este preconizată pe 27 martie, până la valori de 14 grade. Spre finalul intervalului, temperaturile vor crește din nou, urmând să fie atinse 17-18 grade. În ceea ce privește precipitațiile, cel mai mult va ploua între 23 și 28 martie.

ADVERTISEMENT

Și în Crișana vor fi temperaturi în scădere. Pe 19 martie se vor înregistra maxim 8 grade. Din fericire, vremea se va încălzi până la finalul primei săptămâni din acest interval, urmând să fie atinse 18..20 de grade.

Valorile termice vor fi în scădere pe 27 martie, în Crișana, media maximelor estimată fiind de 13-14 grade. „Apoi tendința va fi de încălzire, astfel încât la finalul lunii se va reveni la maxime de 17…18 grade”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Transilvania, Maramureș și Moldova

Prima parte a intervalului va aduce o vreme rece pentru această perioadă, în Transilvania. Maximele vor fi între 6 și 10 grade, iar minimele între -2 și 0 grade. Începând cu 22 martie, temperaturile vor crește și vor oscila între 14 și 18 grade.

Un nou episod de răcire a vremii este preconizat în jurul datei de 27 martie, dar spre finalul lunii valorile vor crește din nou. „Precipitații slabe se vor semnala între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în intervalul 24 – 28 martie”, adaugă ANM.

ADVERTISEMENT

Maximele în Maramureș, în primele zile ale intervalului, vor fi între 8 și 10 grade. Între 22 și 25 martie, vremea va fi mai caldă, cu temperaturi cuprinse între 14 și 18 grade. Și aici se estimează o schimbare în jurul datei de 27 martie, urmată de o nouă creștere a valorilor spre finalul lunii martie.

În primele trei zile ale intervalului, în Moldova, va fi mai frig decât este normal pentru această perioadă. La nivelul regiunii, temperaturile vor fi cuprinse în general între 5 și 8 grade. Însă, până în jurul datei de 24 martie se va încălzi, urmând să fie atinse și 18 grade.

Temperaturile vor fi mai mici pe 27 și 28 martie, când ar urma să se înregistreze 13-14 grade. Finalul lunii martie va aduce o încălzire ușoară a vremii și în Moldova. „Local se vor semnala precipitații între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în intervalul 25 – 29 martie”, adaugă ANM.

Prognoza meteo pentru 18 – 31 martie. Ce temperaturi vor fi în Dobrogea și Muntenia

În Dobrogea, temperaturile vor fi în scădere în prima zi și în a doua zi a intervalului. Se vor înregistra până la 7 grade, urmând ca în perioada 23-25 martie să se încălzează, iar valorile să fie de peste 15…16 grade.

„Pentru finalul lunii, caracteristice vor fi valorile termice de 13…14 grade. Local se vor semnala precipitații între 18 și 22 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în intervalul 26 – 29 martie”, arată prognoza pentru Dobrogea.

Temperaturi oscilante vor fi și în regiunea Munteniei, aici unde pe 19 martie se vor înregistra 8 grade. Vremea va deveni prietenoasă, mai ales în perioada 23-25 martie, când vor fi valori de 18..20 de grade. La finalul lunii sunt estimate temperaturi de 14..26 grade. Local va ploua în perioada 18 și 21 martie, dar și în intervalul 26 – 29 martie.

În Oltenia, maximele vor ajunge de la 16 grade, media înregistrată în prima zi a intervalului, până spre 10 grade, pe 19 martie. Ulterior se va încălzi, urmând să fie atinse 18 ..20 de grade. Pe 27 martie, vremea se schimbă din nou, iar la finalul lunii vorbim de o nouă tendință de încălzire, care va aduce maxime de 17 grade.

„Intervalul mai probabil cu precipitații din următoarele două săptămâni va fi între 25 și 29 martie. În restul zilelor, precipitații vor fi pe arii restrânse”, anunță ANM.

Vremea la munte, până la finalul lunii martie

La munte, vremea va fi relativ rece în primele zile ale intervalului, cu maxime cuprinse între -2 și 2 grade. Între 22 și 26 martie, valorile vor fi în creștere, cele mai calde zile urmând să aducă maxime de 8 grade.

„Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade și minime de -2…0 grade. Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile și în intervalul 25 – 29 martie”, adaugă reprezentanții ANM.

ADVERTISEMENT