Sport

Când joacă România cu Germania şi Norvegia. Programul meciurilor naţionalei de handbal la Euro 2018

01.12.2018 | 21:24
Cand joaca Romania cu Germania si Norvegia Programul meciurilor nationalei de handbal la Euro 2018

Naţionala de handbal a României participă în aceste zile la turneul final al Campionatului European, care are loc în Franţa şi are ca adversare în grupă Cehia, Germania şi Norvegia. Prima fază a grupelor, din care primele trei clasate merg mai departe în a doua fază pe grupe, are loc în perioada 29 noiembrie – 5 decembrie. Sunt 16 echipe împărţite în patru grupe.


UPDATE. România a învins Cehia cu scorul de 31-28 în primul meci de la Campionatul European de Handbal. Formaţia noastră mai are două partide de disputat în grupă: primul va fi împotriva Germaniei, tot în sala de la Brest, pe 3 decembrie, de la ora 19.00. Germania a câştigat surprinzător în faţa Norvegiei în primul meci. Echipa noastră va da piept cu nordicele în ultima partidă.


România debutează la turneul final al Campionatului European exact în ziua naţională şi a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din 1918, adică pe 1 decembrie, de la ora 19:00. Va avea în faţă reprezentativa Cehiei, considerată a fi cea mai slabă din grupa D, dar care la ultimul turneu final de Campionat Mondial a produs o mare surpriză, reuşind să elimine tocmai România în optimi, cu scorul de 28-27. Fetele promit însă că acest lucru nu se va mai repeta şi că vor produce românilor o bucurie de ziua naţională.

Când joacă România la CE de handbal feminin. Cristina Neagu a fost pe teren la eşecul cu Cehia (foto) şi spune că a sosit ora revanşei
Când joacă România la CE de handbal feminin. Cristina Neagu a fost pe teren la eşecul cu Cehia (foto)

România joacă împotriva Cehiei, Germaniei şi Norvegiei în cadrul grupei D a CE de handbal

Al doilea meci al tricoloarelor va avea două zile mai târziu, adică pe 3 decembrie, de la ora 19:00. De această dată adversară îi va fi naţionala Germaniei, o echipă pe care am reuşi să o învingem în ultimii ani, dar care nu trebuie deloc neglijată, pentru că practică un joc atletic, cu o apărare foarte dură, ceea ce poate pune probleme Cristinei Neagu şi colegelor ei.

În fine, pe 5 decembrie, de la ora 22:00, tot în sala de la Brest, acolo unde se vor disputa toate partidele României din grupa D, cea mai bună echipă a lumii, Norvegia, va fi cel de-al treilea adversar pentru echipa pregătită de spaniolul Ambros Martin. Norvegia este un fel de extraterestru în handbalul feminin, având medalii la 11 din cele 12 participări la Europene, dintre care 7 de aur, iar ultimele două ediţii le-a câştigat. Totuşi, la Mondialul din 2015, România a făcut un meci fantastic şi a pierdut dramatic în semifinale.