Fotbal international

Când joacă U Craiova în turul III preliminar din Europa League

23.07.2018 | 15:57
Cand joaca U Craiova in turul III preliminar din Europa League

Echipa Universitatea Craiova, câștigătoarea Cupei României, știe când și cu cine joacă în turul III preliminar din Europa League. Oltenii au avut parte de o tragere la sorți extrem de dificilă, mai ales că nu au fost capi de serie la Nyon.

Universitatea Craiova urmează să întâlnească învingătoarea partidei dintre echipa germană RB Leipzig și formația suedeză Hacken. Meciurile dintre cele două vor avea loc la 26 iulie, turul, în Germania, și 2 august, returul, în Suedia.

Când joacă U Craiova în turul III preliminar din Europa League

Partidele în care va juca Universitatea Craiova în turul III preliminar din Europa League sunt programate la 9 august, turul, în deplasare, și la 16 august, returul, pe stadionul Ion Oblemenco.

Echipa Universitatea Craiova a aflat când și cu cine joacă în turul III preliminar din Europa League
Echipa Universitatea Craiova a aflat când și cu cine joacă în turul III preliminar din Europa League

Cu o valoare de piaţă a lotului de aproape 300 milioane de euro, Leipzig este o adevărată forţă! Are o medie de vârstă foarte scăzută, de 23,7 ani, faţă de echipa din Suedia, care are jucători cu o medie de 26,4 ani. Nemţii au promovat de trei ani în Bundesliga şi sunt antrenaţi de Ralf Rangnick. Cel mai valoros jucător al lui Lepzig este Timo Werner, care e cotat de site-urile de specialitate la 60 de milioane de euro. La Hacken, cel mai scump jucător nu depăşeşte 1 milion de euro! Este vorba despre căpitanul Rasmus Lindgren, cotat la 900.000 de euro.

Locul 10 în campionatul Suediei, Hacken pare o pradă uşoară pentru nemţii de la Leipzig. Aceştia au revenit în prima ligă suedeză în sezonul 2007 – 2008, după ce au retrogradat în stagiunea 2005 – 2006. Au în plamares o Cupă a Suediei, câştigată în urmă cu trei ani de zile. Cota de piaţă a clubului este de 9,2 milioane de euro.

RB Leipzig, care a terminat sezonul precedent pe locul 6 în Bundesliga, are în lot trei jucători care au participat la Campionatul Mondial din Rusia. Este vor de atacantul german Timo Werner, de mijlocașul suedez Emil Forsberg și de atacantul danez Yussuf Poulsen.