Fotbal international

Când pleacă Messi de la Barcelona? Ce ofertă i se propune starului argentinian

06.02.2019 | 10:44
Cand pleaca Messi de la Barcelona Ce oferta i se propune starului argentinian

Josep Maria Bartomeu a vorbit despre momentul în care Leo Messi va pleca de la Barcelona. Președintele grupării din Primera Division a dezvăluit că se gândește la posibilitatea să îi propună starului argentinian prelungirea contractului, deși acesta are deja 31 de ani iar actuala înțelegere expiră pe 30 iunie 2021.

Președintele Barcelonei s-a declarat încântat de modul în care evoluează Leo Messi în tricoul catalanilor, deși are 31 de ani, iar Josep Maria Bartomeu speră ca argentinianul să își dorească să evolueze și după 2021 și are deja pregătit un nou contract care ar urma să fie scadent în iunie 2023, atunci când argentinianul va avea 36 de ani.

Președintele Barcelonei, despre momentul în care Leo Messi va pleca de la gruparea catalană

“​​La cum joacă, sigur că o prelungire e posibilă. Dar el trebuie să fie cel care să ia decizia și tot el e cel care va trebui să decidă dacă va juca și după 2021”, a spus Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei, conform El Mundo Deportivo.

Leo Messi se bucură după o victorie a Barcelonei

În actualul contract pe care Leo Messi îl are cu Barcelona există o clauză de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro, dar și una care prevede că el poate să se despartă de gruparea catalană în 2020 din postura de jucător liber de contract, dacă destinația sa va fi o echipă care nu se află în elita fotbalului.

Ultima înțelegere dintre Leo Messi și Barcelona a fost semnată în luna noiembrie a anului 2017, după o lungă perioadă de nergocieri. În actualul contract, argentinianul în vârstă de 31 de ani atinge un venit anual de peste 70 de milioane de euro (85% din salariu, 15% drepturi de imagine), la care se adaugă și un bonus de semnătură de 63,5 milioane de euro, dar și un bonus de loialitate de 70.000.0000 de euro dacă ca rămâne la clubul catalan până în 2021.

  • 160.000.000 de euro este cota lui Leo Messi, conform transfermarkt.com