News

Când publică edu.ro rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2019

08.07.2019 | 11:21
Cand publica eduro rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2019

Site-ul Ministerului Educației, edu.ro, a anunțat rezultatele parțiale ale examenului de Bacalaureat 2019. Astfel, tinerii au aflat ce note au luat la „examenul maturității”. Cei care sunt însă dezamăgiți de notele pe care le-au primit nu trebuie să se dea bătuți. Tinerii mai au încă o opțiune și anume să depună contestație.

Când se publică rezultatele finale la Bacalaureat 2019, după contestație

Cei care nu sunt mulțumiți de nota la Bacalaureat pot să își depună contestația în ziua de luni, între orele 12:00 și 16:00. Urmează apoi patru zile în care profesorii vor rezolva contestațiile la examenul de Bac. Apoi, pe 13 iulie, cei care au depus contestație vor ști care este nota finală pe care au luat la Bacalaureatul din acest an.

În acest an rezultatele finale au apărut în jurul orei 10:30, cu două ore înainte de limita finală. În total 177 de elevi au luat nota 10 la bacalaureat, dintre care 34 sunt elevi ai școlilor din București.

Când se află rezultatele finale ale bacalaureatului 2019, după contestații
Când se află rezultatele finale ale bacalaureatului 2019, după contestații *foto: a1.ro

Ce se întâmplă dacă nu ai luat examenul de Bacalaureat

Cei care nu au reușit să ia una dintre probe sau nu au avut o medie generală a examenului de Bacalaureat de peste 6 vor mai avea însă o șansă în acest an, la examenul din toamnă. Astfel, cei care vor să mai dea încă o dată bac-ul în acest an au timp de patru zile să se înscrie la examene, între 15 și 19 iulie. Totodată, pe 26 iulie se pot înscrie pentru bacalaureatul din toamnă și cei care au promovat examenele de corigențe.

Bacalaureatul de toamnă va începe pe 21 august, cu proba de limba și literatura română. Apoi, pe 22 august, va avea loc proba la limba și literatura maternă, pe 23 august proba obligatorie a profilulu pe când pe 26 august se va ține proba la alegere. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat din toamnă se află pe 7 septembrie.