News

Rezultate Bac 2019: Edu.ro a publicat notele online, înainte de contestații, de la examenul de Bacalaureat

08.07.2019 | 10:36
Rezultate Bac 2019 Eduro a publicat notele online inainte de contestatii de la examenul de Bacalaureat

Rezultatele la Bac 2019 au fost publicat de Ministerul Educației, pe edu.ro. Așteptarea a luat sfârșit după două luni de examene scrise și orale. Elevii pot depune contestațiile după ora 12, până la ora 16, dacă sunt nemulțumiți de rezultatele obținute la examenul maturității.

Rezultate Bac 2019: Edu.ro a afișat notele la ora 10:36

Rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro înainte de ora 12. Elevii își pot căuta notele după numele lor, cu un simplu search. De aceste note depinde admiterea la facultățile pe care vor să le urmeze, fapt pentru care notele au o importanță covârșitoare pentru cei care se visează studenți.

Elevii care depun astăzi contestațiile, o pot face între orele 12:00 și 16:00. Aceștia trebuie sî scrie o cerere în care să specifice proba pe care o contestă. Totodată, în declarația pe propria răspundere depusă la liceul unde au susținut examenil aceștia trebuie să scrie că își asumă schimbarea notei inițiale, chiar dacă aceasta poate fi în final mai mică. Rezultatele finale, cu rezolvarea contestațiilor, se vor afișa pe 13 iulie.

Rezultate Bac 2019: Avizierele cu note
Rezultatele se afișează online, dar și la liceele unde s-au dat problele. Sursa foto: observator.tv

Bac-ul de toamnă se desfășoară între 21 august și 3 septembrie

Examenul de Bacalaureat din acest an a creat probleme mari pentru cei care au terminat profilul Tehnologic. Aceștia s-au plâns că subiectele au fost foarte grele pentru nivelul la care au studiat matematica în liceu. S-a creat chiar și o petiție semnată de zeci de mii de elevi și părinți prin care s-a cerut Ministerului Educației acordarea a 20 de puncte din oficiu în plus la matematică, dată fiind dificultatea cerințelor.

Elevii care au picat Bacalaureatul astăzi mai au o șansă la toamnă. Calendarul Bacalaureatului a fost publicat de mai mult timp de Ministerul Educației. Acesta se va desfășura în perioada 21 august – 3 septembrie. Pe 3 septembrie se vor afișa notele de la examenul de toamnă, iar probele orele vor fi susținute în cadrul examenului din august după susținerea celor scrise, exact invers față de cum s-a procedat la sesiunea iunie-iulie.

În legătură cu organizarea Bacalaureatului, există câteva reguli stricte privind repartajarea eleviilor și a comisiilor de examen. „Pentru centrele de examen care au arondate unităţi de învăţământ situate la distanţă mare de centru, se pot organiza subcomisii, care au un efectiv de cel puţin 75 de candidaţi, şi care îşi pot desfăşura activitatea în altă locaţie sau chiar în altă localitate decât cea în care îşi are sediul centrul de examen”, se arată în metodologie, la articolul 31, alineatul II.

„Pentru aceste subcomisii, ca şi pentru situaţiile în care o parte din candidaţi susţin proba în altă locaţie decât cea în care îşi are sediul centrul de examen, vor fi desemnaţi cel puţin un membru al comisiei de examen şi un delegat al comisiei de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti, care se vor afla la locul desfăşurării probelor, pe toată durata examenului”, se mai specifică în metodologie, la capitolul Organizarea Examenului de Bacalaureat.