News

Când se deschide Transalpina în 2023. Anunț oficial

Transalpina se redeschide. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a anunțat când turiștii vor putea s-o viziteze.
10.06.2023 | 11:18
Transalpina, redeschisă turiștilor. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Transalpina, una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România, va fi redeschisă circulației rutiere în următorul weekend, după finalizarea lucrărilor de curățare a stratului de zăpadă acumulat pe parcursul iernii. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a anunțat că în unele locuri înălțimea zăpezii atingea chiar 5 metri, iar ninsorile au continuat până acum trei săptămâni.

Transalpina se redeschide în weekend

Autoritățile locale și naționale au inspectat starea drumului pe sectorul dintre Rânca și Obârșia Lotrului, constatând că lucrările de curățare sunt aproape finalizate, iar Transalpina poate fi redeschisă în întregime pentru turiști și călători.

ADVERTISEMENT

”Transalpina se deschide circulaţiei rutiere weekendul viitor, după finalizarea procedurilor legale. Am fost pe traseul Transalpinei (DN 67C), împreună cu domnul Iulian Popescu – prefectul judeţului Gorj, domnul Ion Iordache – senator de Gorj şi cu domnul Călin Cosmin Petruţ – director DRDP, pentru a verifica starea drumului pe sectorul de drum dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, în urma perioadei de iarnă şi a nămeţilor de zăpadă, care, până acum 2 săptămâni, ajungeau până la 5 metri înălţime.

Ţin să mulţumesc, în mod special, responsabililor care au avut dificila misiune de deszăpezire a Transalpinei, în condiţii extrem de reduse de vizibilitate şi de manevră, având în vedere că a nins până acum 3 săptămâni, şi anume domnului Negucioiu Dragoş – şeful de district şi domnului Popescu Iustin. Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi una dintre cele mai frumoase, ce traversează munţii Parâng de la sud la nord, pe teritoriul judeţelor Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba”, a precizat Ionel Scrioşteanu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Transalpina, una dintre cele mai înalte șosele asfaltate din România

Transalpina, cunoscută și sub denumirea de DN67C, este una dintre cele mai spectaculoase și înalte șosele din România și chiar din Europa. Aflată în Munții Parâng, în sudul țării, Transalpina traversează culmile și văile acestor munți impresionanți, oferind călătorilor panorame uimitoare și experiențe de neuitat.

Cu o altitudine maximă de 2.145 de metri, Transalpina este una dintre cele mai înalte șosele asfaltate din România. Pe măsură ce călătorești pe această șosea impresionantă, vei fi înconjurat de frumusețea sălbatică a naturii și vei putea admira vârfurile înzăpezite ale munților.

ADVERTISEMENT

Odată ajuns pe vârful Transalpinei, vei fi răsplătit cu o panoramă deschisă, care se întinde pe zeci de kilometri în jur. Vei putea vedea vârfurile impunătoare ale munților înconjurători, văile adânci și satele tradiționale românești. De asemenea, această zonă este o destinație populară pentru iubitorii de drumeții și pentru cei care doresc să exploreze Munții Parâng.

Transalpina este o atracție turistică importantă în România, fiind considerată una dintre cele mai frumoase șosele din țară. În ultimii ani, a devenit tot mai populară printre turiști, care doresc să experimenteze peisajele impresionante. Fie că ești pasionat de natură, fotografie, drumeții sau simpla plăcere a condusului pe serpentine, Transalpina oferă o experiență unică și memorabilă.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că drumul poate fi închis în timpul iernii din cauza condițiilor meteorologice severe, așa că turiștii trebuie să țină cont de acest aspect atunci când planifică excursia. În restul anului, Transalpina este o destinație perfectă pentru cei care doresc să descopere frumusețea naturală a României și să se bucure de o aventură pe una dintre cele mai impresionante șosele montane din Europa.

 

 

ADVERTISEMENT