News

Când se deschide Transalpina în 2023. Anunț oficial

Transalpina se redeschide. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a anunțat când turiștii vor putea s-o viziteze.
10.06.2023 | 11:18
Transalpina, redeschisă turiștilor. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Transalpina, una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România, va fi redeschisă circulației rutiere în următorul weekend, după finalizarea lucrărilor de curățare a stratului de zăpadă acumulat pe parcursul iernii. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a anunțat că în unele locuri înălțimea zăpezii atingea chiar 5 metri, iar ninsorile au continuat până acum trei săptămâni.

Transalpina se redeschide în weekend

Autoritățile locale și naționale au inspectat starea drumului pe sectorul dintre Rânca și Obârșia Lotrului, constatând că lucrările de curățare sunt aproape finalizate, iar Transalpina poate fi redeschisă în întregime pentru turiști și călători.

ADVERTISEMENT

”Transalpina se deschide circulaţiei rutiere weekendul viitor, după finalizarea procedurilor legale. Am fost pe traseul Transalpinei (DN 67C), împreună cu domnul Iulian Popescu – prefectul judeţului Gorj, domnul Ion Iordache – senator de Gorj şi cu domnul Călin Cosmin Petruţ – director DRDP, pentru a verifica starea drumului pe sectorul de drum dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, în urma perioadei de iarnă şi a nămeţilor de zăpadă, care, până acum 2 săptămâni, ajungeau până la 5 metri înălţime.

Ţin să mulţumesc, în mod special, responsabililor care au avut dificila misiune de deszăpezire a Transalpinei, în condiţii extrem de reduse de vizibilitate şi de manevră, având în vedere că a nins până acum 3 săptămâni, şi anume domnului Negucioiu Dragoş – şeful de district şi domnului Popescu Iustin. Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi una dintre cele mai frumoase, ce traversează munţii Parâng de la sud la nord, pe teritoriul judeţelor Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba”, a precizat Ionel Scrioşteanu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Transalpina, una dintre cele mai înalte șosele asfaltate din România

Transalpina, cunoscută și sub denumirea de DN67C, este una dintre cele mai spectaculoase și înalte șosele din România și chiar din Europa. Aflată în Munții Parâng, în sudul țării, Transalpina traversează culmile și văile acestor munți impresionanți, oferind călătorilor panorame uimitoare și experiențe de neuitat.

Cu o altitudine maximă de 2.145 de metri, Transalpina este una dintre cele mai înalte șosele asfaltate din România. Pe măsură ce călătorești pe această șosea impresionantă, vei fi înconjurat de frumusețea sălbatică a naturii și vei putea admira vârfurile înzăpezite ale munților.

ADVERTISEMENT

Odată ajuns pe vârful Transalpinei, vei fi răsplătit cu o panoramă deschisă, care se întinde pe zeci de kilometri în jur. Vei putea vedea vârfurile impunătoare ale munților înconjurători, văile adânci și satele tradiționale românești. De asemenea, această zonă este o destinație populară pentru iubitorii de drumeții și pentru cei care doresc să exploreze Munții Parâng.

Transalpina este o atracție turistică importantă în România, fiind considerată una dintre cele mai frumoase șosele din țară. În ultimii ani, a devenit tot mai populară printre turiști, care doresc să experimenteze peisajele impresionante. Fie că ești pasionat de natură, fotografie, drumeții sau simpla plăcere a condusului pe serpentine, Transalpina oferă o experiență unică și memorabilă.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că drumul poate fi închis în timpul iernii din cauza condițiilor meteorologice severe, așa că turiștii trebuie să țină cont de acest aspect atunci când planifică excursia. În restul anului, Transalpina este o destinație perfectă pentru cei care doresc să descopere frumusețea naturală a României și să se bucure de o aventură pe una dintre cele mai impresionante șosele montane din Europa.

 

 

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!