Sporturi

Când se joacă Bianca Andreescu – Elina Svitolina în semifinale la Indian Wells

14.03.2019 | 23:36
Cand se joaca Bianca Andreescu  Elina Svitolina in semifinale la Indian Wells

Bianca Andreescu a reușit cea mai importantă performanță a carierei, calificându-se în semifinale la Indian Wells. Canadianca de origine română se va duela pentru un loc în ultimul act cu Elina Svitolina. 

Când se joacă Bianca Andreescu – Elina Svitolina în semifinale la Indian Wells

Organizatorii au programat semifinala dintre Bianca Andreescu și Elina Svitolina sâmbătă, la ora 03:30. Andreescu a avut un parcurs fantastic la această ediție de la Indian Wells. Aventura sa a început cu un succes în primul tur obținut împotriva Irinei Begu, care i-a dat ceva emoții. Irina i-a luat primul set la tie-break, dar Bianca a revenit și s-a impus în următoarele două seturi la trei.

A venit apoi victoria cu Dominika Cibulkova, cap de serie numărul 32, scor 6-2, 6-2. A fost succesul de care Bianca avea nevoie pentru a prinde încredere. În următorul tur, canadianca a învins-o la fel de ușor pe Stefanie Vogele, scor 6-1, 6-2.

Elina Svitolina e favorita cu Bianca Andreescu
Elina Svitolina e favorita cu Bianca Andreescu

În faza optimilor de finală a eliminat-o pe chinezoaica Qang Wiang, cap de serie numărul 18, tot în două seturi. Cea mai importantă victorie avea să vină însă în sferturi. Andreescu a distrus-o pe Garbine Muguruza, cap de serie numărul 20, scor 6-0, 6-1.

De cealaltă parte, Elina Svitolina a avut parte de un parcurs poticnit până în semifinale. Mai întâi a eliminat-o pe Sofia Kenin, în trei seturi, unul dintre ele decis la tie-break. A venit o victorie cu Daria Gavrilova, tot după un meci dificil, scor 7-5, 6-4. În optimi, Svitolina a trecut de Ashleigh Barty. A fost un meci extrem de lung, la capătul căruia ucraineanca s-a impus 7-6, 5-7, 6-4.

În sferturi, Svitolina a trecut cu greu de Marketa Vondrousova, sportiva care o eliminase pe Halep cu un tur mai devreme. A fost 4-6, 6-4, 6-4 pentru Svitolina. De menționat faptul că Elina nu a câștigat niciodată în carieră turneul de la Indian Wells.