Fotbal international

Când se joacă Viitorul Constanţa-Gent în turul 2 preliminar al Europa League. S-au stabilit orele de start

20.07.2019 | 14:15
Cand se joaca Viitorul ConstantaGent in turul 2 preliminar al Europa League Sau stabilit orele de start

Viitorul Constanţa va reîntâlni în turul 2 preliminar echipa belgiană Gent, formaţie care are un ascendent moral asupra trupei lui Gică Hagi în urma succesului cu 5-0 reuşit în urmă cu câţiva ani tot în această competiţie. Aceasta ca urmare a faptului că UEFA a decis excluderea din actuala ediţie a cupelor europene a formaţiei Mechelen, nou promovată în prima ligă belgiană, dar care s-a calificat în urma succesulio din Cupa Belgiei.

Când se joacă dubla manşă din turul 2 preliminar Europa League Viitorul – Gent

Mechelen se află încă în achetă în Belgia sub acuzaţia de meciuri trucate şi din acest motiv UEFA a decis ca locul acestei echipe să fie luat de Gent. În acest fel adversarul iniţial al constănţenilor, Antwerp, echipa pregătită de Loţi Boloni, a urcat direct în turul 3 preliminar din Europa League. Viitorul a aflat abia de câteva zile care este adversarul său în final, Gică Hagi declarând că abia acum, după succesul cu Chindia va putea să studieze echipa belgiană, cu lotul actual.

Viitorul va avea însă un avantaj important. Faptul că la ora primei partide a jucat deja trei meciuri oficiale, două în campionat şi Supercupa, spre deosebire de belgieni, la care nu s-a dat încă startul oficial. Cele două jocuri vor avea loc joi, 25 iulie, la Gent şi peste o săptămână, adică pe 1 august, la Ovidiu.

viitorul – gent. Belgienii au mai jucat cu Viitorul în urmă cu câţiva ani şi au câştigat cu 5-0

Ce avantaje are trupa lui Gică Hagi faţă de belgieni

Partida tur, din Belgia, se va juca la lumina reflectoarelor, de la ora 21:30, în timp ce la Ovidiu primul fluier al meciului va fi dat la ora 18:00. Belgienii îşi fac griji şi din cauza unui număr scăzut de spectatori la meciul de acasă, pentru că se joacă în plină perioadă de vacanţă, când multă lume este plecată. Gent a terminat pe locul 5 în play-off la finalul sezonului trecut şi nu obţinuse calificarea în cupele europene.

Acest lucru poate însemna un al doilea avantaj pentru Viitorul. Belgienii nu erau pregătiţi de o participare europeană, planurile lor schimbându-se cu viteză maximă, în condiţiile în care UEFA a luat decizia excluderii lui Mechelen. Aşa încât Gent pare de această dată mai puţin înspăimântătoare pentru echipa lui Gică Hagi.