Fotbal international

Când se joacă Manchester United – PSG și Liverpool – Bayern Munchen în optimile de finală Champions League

17.12.2018 | 13:36
Cand se joaca Manchester United  PSG si Liverpool  Bayern Munchen in optimile de finala Champions League

S-au tras la sorți partidele din optimile de finală Champions League. 8 echipe vor merge mai departe în faza sferturilor de finală după disputarea meciurilor care vor avea loc la sfârșitul lunii februarie și începutul lui martie 2019. Cele mai tari dueluri din optimi sunt Manchester United – PSG și Liverpool – Bayern Munchen.

UPDATE, ora 15:20 / UEFA a anunţat datele de disputare pentru meciurile Manchester United – PSG şi Liverpool – Bayern Munchen.

Manchester United – PSG (turul pe 12 februarie/returul pe 6 martie)

Liverpool – Bayern Munchen (turul pe 19 februarie/returul pe 13 martie)


De cartonașele galbene și cele roșii primite în faza grupelor se va ține cont în optimile de finală Champions League, precum și în fazele următoare ale celei mai prestigioase competiții intercluburui. Partidele din faza optimilor de finală se vor disputa în sistem tur – retur, iar echipele câștigătoare se vor califica în sferturile de finală. În cazul în care în urma disputării celor două meciuri va fi egalitate, regulamentul prevede că mai departe va merge echipa care a marcat mai multe goluri în deplasare. Dacă nu vor putea fi departajate în baza acestui criteriu, se va juca după regula Golului de Argint, iar dacă scorul va fi în continuare egal se va trece la executarea loviturilor de departajare.

Manchester United – PSG și Liverpool – Bayern Munchen, cele mai tari dueluri din optimile de finală Champions League

Manchester United – PSG și Liverpool – Bayern Munchen sunt cele mai tari dueluri din optimile de finală Champions League. Meciuri grele pentru cele două echipe din Anglia, însă istoria recentă a fotbalului a demonstrat că orice este posibil la acest nivel. Meciurile tur se joacă pe 12-13 și 19-20 februarie 2019, iar partidele retur pe 5-6 și 12-13 martie 2019.

Manchester United a terminat pe locul 2 în Grupa H, cu 10 puncte (3 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri), în timp ce PSG a câștigat Grupa C, din care a făcut parte și Liverpool. Gruparea franceză a acumulat 11 puncte (3 victorii, 2 remize, 1 înfrângere), cu 2 mai multe decât cormoranii.

Liverpool a obținut 9 puncte în Grupa C (3 victorii, 3 înfrângeri), calificarea venind în urma golului marcat de Mohamed Salah în partida decisivă de pe teren propriu cu Napoli, scor 1-0, în timp ce Bayern Munchen a câștigat Grupa E, cu 14 puncte (4 victorii și 2 egaluri).

Partidele din optimile de finală Champions League

  • Schalke 04 – Manchester City
  • Atletico Madrid – Juventus Torino
  • Manchester United – PSG
  • Tottenham – Borussia Dortmund
  • Olympique Lyon – Barcelona
  • AS Roma – FC Porto
  • Ajax Amsterdam – Real Madrid
  • Liverpool – Bayern Munchen