Simona Halep

Când se joacă meciul Simona Halep – Karolina Pliskova în semifinalele de la WTA Miami! Ora de start

28.03.2019 | 08:43
Cand se joaca meciul Simona Halep  Karolina Pliskova in semifinalele de la WTA Miami Ora de start

Turneul WTA Miami a ajuns la faza semifinalelor pe tabloul feminin, iar organizatorii au anunțat când se va juca meciul Simona Halep – Karolina Pliskova. Românca a făcut un joc cu multe suișuri și coborâșuri în fața chinezoaicei Qiang Wang, pe care a învins-o cu scorul de 6-4, 7-5, în timp ce cehoaica a trecut și ea în minimum de seturi, 6-3, 6-4, de compatrioata sa Marketa Vondrousova.

Când se joacă meciul Simona Halep – Karolina Pliskova în semifinalele de la WTA Miami

Astfel, organizatorii WTA Miami au luat decizia ca meciul Simona Halep – Karolina Pliskova, din faza semifinalelor, să se joace în noaptea de joi spre vineri, ora de start fiind 03:00, ora României. Joi seară, începând cu ora 19:00, se va disputa și cealaltă semifinală a competiției din Florida care le va aduce față în față pe Anett Kontaveit din Estonia și Ashleigh Barty din Australia.

Simona Halep (27 de ani) și Karolina Pliskova (26 de ani) se vor întâlni pentru a zecea oară în carieră, românca dominând destul de clar meciurile directe: 7-2. Ultima partidă dintre cele două a avut loc la începutul lunii februarie, atunci când Halep s-a impus cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în cadrul întâlnirii de Fed Cup de la Ostrava. Ultimul succes al Pliskovei a venit anul trecut în sferturile de finală de la Madrid, scor 6-4, 6-3.

Simona Halep sărbătorind cu mâna la inimă victoria din meciul cu Qiang Wang
Simona Halep sărbătorind cu mâna la inimă victoria din meciul cu Qiang Wang

Halep e la o victorie de locul 1 WTA

Partida Simona Halep – Karolina Pliskova este extrem de importantă pentru ambele sportive din punctul de vedere al clasamentului WTA. Românca este la doar un pas de a-și recâștiga locul 1 WTA pierdut după Australian Open. Dacă se va califica în finală, ea va reveni în fruntea tenisului feminin. De partea cealaltă, cehoaica a început turneul pe locul 7, a urcat deja pe patru, dar poate ajunge până pe poziția a doua dacă va câștiga turneul. În acest caz, Halep va coborî pe 3.

La finalul partidei cu Qiang Wang, Simona Halep a spus că vrea să facă cea mai bună performanță a sa la Miami: “Este o mare bucurie să joc din nou semifinale aici și sper că voi putea ajunge în finală, ceea ce ar însemna cea mai bună perfoamanță a mea aici. Abia aștept să fiu din nou în fața fanilor, pe acest stadion atât de frumos. Este o șansă importantă pentru mine să ajung din nou pe primul loc, dar pentru asta trebuie să câștig acest turneu. Nu va fi ușor, trebuie să joc foarte bine”.