Fotbal international

Când se joacă Universitatea Craiova – AEK Atena în turul 3 preliminar în Europa League. Grecii vor juca FĂRĂ SPECTATORI meciul de acasă! S-au stabilit orele de disputare

02.08.2019 | 15:30
Cand se joaca Universitatea Craiova  AEK Atena in turul 3 preliminar in Europa League Grecii vor juca FARA SPECTATORI meciul de acasa Sau stabilit orele de disputare

Craiova a reușit să pătrundă în turul 3 preliminar din Europa League după o dublă decisă la loviturile de departajare cu Honved Budapesta. Partida retur disputată de stadionul Ion Oblemenco a fost soldată cu incidente extrem de grave, arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter fiind lovit cu o petardă șiu cu o brichetă. După o întrerupere de peste 30 de minute, meciul a fost reluat cu arbitrul de rezervă la centru.


UPDATE, 2 august, ora 15:32 / UEFA a stabilit orele de start ale meciurilor din dubla manșă dintre Universitatea Craiova și AEK Atena, din turul trei preliminar al Europa League. Astfel, turul de pe Ion Oblemenco se va disputa la 8 august, de la ora 19:15, în timp ce returul de pe arena Spyros Louis va avea loc la 15 august, de la ora 21:00.


UPDATE, 1 august, ora 22:42 / Universitatea Craiova s-a calificat în turul trei preliminar al Europa League, după ce a trecut de Honved Budapesta, scor 3-1 la loviturile de departajare. Meciul retur de pe stadionul Ion Oblemenco a fost marcat de incidente și a fost întrerupt peste 30 de minute după ce arbitrul a fost lovit cu o petardă și cu o brichetă.


Când se joacă U Craiova – AEK Atena în turul 3 preliminar Europa League

  • Manșa tur U Craiova – AEK Atena este programată pe 8 august
  • Manșa retur AEK Atena – U Craiova va avea loc pe 15 august

Ca să ajungă în turul 3 preliminar, unde o aşteaptă AEK Atena, U Craiova trebuie să treacă mai întâi de maghiarii de la Honved Budapesta. Primul meci este programat chiar joi, în Ungaria.

Când se joacă U Craiova – AEK Atena în turul 3 preliminar Europa League

Așa cum s-a întâmplat în ultimele două sezoane, Craiova a avut din nou ghinion la tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar din Europa League. Se poate duela cu AEK Atena, echipa împotriva căreia PAOK și Răzvan Lucescu au dat bătălii grele în ultimii doi ani. AEK Atena a fost campioană în Grecia în urmă cu două sezoane, iar anul trecut s-a clasat pe locul 3 și a disputat finala Cupei Greciei.

Lotul este evaluat la nu mai puțin de 43 de milioane de euro, cu Marko Livaja în cap de listă, jucător evaluat la 4 milioane de euro. Antrenorul echipei este portughezul Miguel Cardoso. De notat faptul că AEK Atena a evoluat anul trecut în grupele Ligii Campionilor, făcând parte dintr-o grupă cu Bayern, Ajax și Benfica. Din cauza confruntărilor avute de fanii greci cu cei olandezi la duelul cu Ajax de acasă, UEFA a decis ca AEK să joace cu porțile închise următoarele două meciuri din cupele europene, iar primul va fi chiar cel din turul 3 preliminar. Un alt avantaj al Craiovei ar fi acela că noul sezon din Grecia începe abia pe 24 august!

Craiova a fost singura echipă românească din grupa outsiderilor

Lotul Craiovei pentru acest sezon este unul destul de echilibrat, însă problemele au apărut și pe fondul unor accidentări neașteptate, care nu i-au permis tehhnicianului oltean să introducă echipa cea mai bună pe teren, așa cum și-ar fi dorit. În plus, evoluția portarului Mirko Pigliacelli nu s-a mai ridicat, cel puțin în partidele cu Sabail la standardul înalt avut în stagiunea precedentă.

Pentru Craiova accesul în play-off este cu adevărat o misiune dificilă, dar alb-albaștrii se așteptau să dea în turul 3 peste un adversar greu, pentru că, spre deosebire de FCSB și Viitorul, desemnate capi de serie, ei au intrat în urna outsiderilor și era foarte greu e evitat un nume mare. Craiovenii însă nu se consideră învinși din start si spun că ăși vor juca șansa.

Craiova în turul 3 preliminar Europa League. Corneliu Papură lucrează sub presiunea fanilor

Meciurile din cadrul turului 3 preliminar al Europa League vor avea loc pe datele de 8 și respectiv 15 august. Încă de pe 5 august însă Craiova va ști peste cine va da dacă va reuși miracolul de a accede în ultima fază de calificări din această competiție. Acolo, în play-off, ștacheta va fi la cel mai înalt nivel, pentru că în afara celor 17 echipe calificate direct în faza grupelor mai sunt multe formații extrem de puternice cu obiectiv de a intra în grupe.

Corneliu Papură lucrează deja sub presiune, pentru că suporterii nu sunt mulțumiți de exprimarea echipei în meciuri. Singurul joc unde nu au avut nimic de comentat a fost în campionat, la București, pe Arena Națională, unde trupa din Bănie a bătut Dinamo cu 2-o într-un moment în care nu mai trebuia să se joace fotbal, pentru că antrenorul gazdelor, un oltean, Eugen Neagoe, făcuse infarct.